Födelsedagsfest och romantisk middag i Mjölby...

I Borlänge vid grabbens dator 22.42 - påskdagen (söndag)

Nu var det länge sedan jag skrev... Hade lite tufft i mitten på veckan och orkade inte riktigt engagera mig här i bloggen. Kan sammanfatta vad som hänt ganska kort så här i början för att utveckla en del mer här nedan. I torsdags hade grabben några kompisar hemma och spelade lite kort och sedan packade vi inför fredagens äventyr. Fredagen åkte vi till Tranås på en överraskningsfest för en av grabbens vänner som fyllde 25 år. Igår åkte vi hem från Tranås för att sedan nästan omgående fortsätta till en av grabbens vänner här i stan på förfest - sedan blev det krogen som vanligt och sedan avslutades kvällen på en lokal pizzeria. Idag har vi varit och fikat med en gammal klasskompis till denne, vi har varit och preliminärbokat resan till Rom och sedan har jag slitit några timmar på jobbet.

Fredagen såg ut som följer:

07:00 - Grabben lyckas med viss ansträngning och antydan till panik i rösten väcka mig ur mitt nästintill komaliknande sömntillstånd.

07:52 - Tåget mot Sala avgår från Borlänge station med undertecknad och fin grabb ombord.

09:07 - Byte av tåg. Ny destination - Norrköping.

11.30 - Anländer till Norrköping. Intar lunch på hamburgerrestaurang.

12.20 - Grabbens väninna dyker upp och vi packar in oss i hennes bil för fortsatt färd mot Tranås.

13:45 - Anländer till Tranås och landar hos en annan av grabbens väninnors föräldrar. Där försiggår febril aktivitet
då grabbens väninnas sambo ska överraskas med en 25-årsfest.

15.30 - Avfärd till platsen för festen. Iordningställande av bål och uppblåsning av ballonger.

17.00 - Övriga gäster anländer. Bål intas.

17.30 - Födelsedagsbarnet dyker upp och blir som planerat överraskad. Mer bål och lite cider...

17.45 - Tipspromenad.

19.00 - Middag, bestående av Tacos och vin.

21.00 - Lekar och rättning av tipspromenad (inte i närheten ens en gång - ett av åtta möjliga rätt). Mer vin...

22.10 - Kaffe och tårta och ytterligare lite vin...

23.30 - Grabben pumpar upp luftmadrassen i 45 minuter(!) medan undertecknad flyr fältet och socialiserar med grabbens vänner. Diskuterar sedan musik med födelsedagsbarnet och hans vänner.

03.30 - Grabben viker sig.

ca 04.30 - Undertecknad kastar in handduken och kryper ner bredvid grabben på den något svåruppblåsta luftmadrassen, bara för att en liten stund senare förpassa sängkamraten ner på golvet..

Det var fredagen i punktform det. I går morse mådde man (och ja, jag vet - självförvållat) ganska bra. Vi tog oss upp och iväg för att starta vår hemfärd med första delsträckan Tranås - Mjölby. Väl i Mjölby var det två timmars väntan på tåget mot Hallsberg, så vi tog oss en titt på orten, hann med både en fika och en romantisk lunch på Sibylla... Sedan var det delsträckan Mjölby - Hallsberg som åtföljdes av sista biten Hallsberg - Borlänge station. Sista delsträckan började undertecknad bli aningens rastlös medan mitt resesällskap var trött och försökte läsa lite mellan de långa blinkningarna. Jag däremot är ju inte den som är den och gjorde mitt bästa för att störa (eller förstöra) hans vila och givetvis så gav han snart upp och socialiserade lite med mig.

Vi kom hem vid 18-snåret och som jag skrev i inledningen blev det en del vin igår med. Ska inte klaga på tillståndet idag - har varit helt okej efter en slitsam påskhelg. Nu är det nog film som är på gång, närmare bestämt Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Ska göra mitt bästa för att åstadkomma inlägg här i bloggen oftare.

Godnatt på Er!

\m/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0