Inte en enda kopp idag...

Har inte druckit en enda kopp kaffe idag. Kommer inte ihåg när jag var koffeinfri en hel dag senast?

espresso

Nu är pizzan garanterat kall... Roligt... Var tog han vägen?

\m/

En liten glad nyhet i alla fall...

Har varit hemma och varit sjuk idag. Sååå tråååkigt...

Har börjat med en penicillinkur på en vecka. Jaja, roligare kan man ju ha. Men det som faktiskt är ganska positivt är att det här penicillinet inte påverkas av alkoholkonsumtion vilket innebär att jag kan ta ett glas vin till maten i Gävle imorgon kväll - jippie - (hoppar jämfota av glädje).

Nu blev jag hungrig av detta glädjeutbrott. Hoppas Pär kommer hem med pizzan snart... (Jo, jag vet, mitt nyttiga liv gick åt h-vete). Men på måndag...

Hojt!

\m/

Utan mobil försmäktar jag...

I mitten av juli köpte jag en ny mobil, en Sony Ericsson w610i. Supersnygg, vettig och framförallt - en musikmobil. MP3-spelaren är numera förpassad att samla damm någonstans, jag vet faktiskt inte riktigt var den är.

Det är dock ett litet problem, det går inte att prata i den. Ibland förlorar jag allt ljud och ibland är det de jag talar med som inte hör mig. Ska lämna in den på tisdag, det kan ta en till en och en halv vecka innan den åter är i min ägo. Sedan jag köpte telefonen har jag talat sammanlagt 28 timmar 52 minuter och 51 sekunder, skickat 133 sms och surfat cirka 30mb.

Hjälp! Vad ska jag göra? Jag får väl ta och ladda upp min gamla SE z520i med bara halvt fungerande display...

Här i bloggen verkar i-landsproblemen bara hagla nu för tiden...

\m/ 

Har du svaret kanske?

Jag är trött och ska verkligen gå och lägga mig nu. Hade så inte varit fallet hade jag nog satt mig och surfat tills jag hittat ett svar på en fråga jag funderat över ett tag. Faktiskt ända sedan jag och Pär hade våra Trivial Pursuit-omgångar.

Kan igelkottar simma?

Kan du svaret? Lämna det gärna i kommentarer. Jag måste få veta!

Godnatt på Er!

\m/

Skadeglädje - den enda sanna glädjen

Min kära sambo har under den senaste veckan skrivit ett par inlägg om ett specifikt trafikljus här i stan, Oflyt med ljusen och Läser kommunen bloggen?. Det hela går ut på att detta trafikljus hånar honom genom att ständigt lysa rött oavsett när på dygnet eller från vilket håll han kommer. Nu senast var han mycket glad åt det faktum att trafikljuset var borttaget och han kunde köra på utan att bli hindrad.

Men den enda sanna glädjen är som bekant skadeglädjen. Idag när jag åkte till jobbet var det åter på plats och givetvis lyste det grönt och gav mig fri passage.

Mohahahahaha...

\m/

Sitter fortfarande med habegäret...

Har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska beställa från Ginza. Det är ju så mycket jag vill ha. Om man ser till vad som ligger utanför rean så har jag ännu inte köpt Marilyn Mansons Eat Me, Drink Me, Smashing Pumpkins Zeitgeist, Linkin Parks Minutes to Midnight eller Queens of the Stone Age's Era Vulgaris.

Sen kommer Miss Li med ett nytt album i oktober. Jag tror jag blir gråhårig...

Dagens i-landsproblem kanske?

\m/

Att arbeta i en videobutik

Fördelen med att arbeta i en videobutik är att man får se mycket film gratis. Nu har ju jag i och för sig knappt aldrig tid och ro att se någon film...

Nackdelen är att man blir fet - och då menar jag verkligen inte ekonomiskt. Det är godis, chips, popcorn, choklad och glass till förbannelse på det där stället. Idag lyckades jag i alla fall hålla mina långa fingrar från allt med kalorier. En Ramlösa Citrus hamnade på notan efter dagens skift.

(Men efter jobbet "råkade" vi köpa middag på Max...)

Hojt!

\m/

Copycat-Lelle

Pär har slutat skriva var han befinner sig och klockslag när han skriver sina inlägg. Han tycker det är tjatigt och ganska irrelevant information. Jag håller med honom och följer hans exempel. Numera sitter jag hemma vid någon av våra datorer och bloggar om ingenting annat anges.

I och med det här inlägget fyller bakom mina solglasögon 150 inlägg. Det betyder sedan starten i mars skrivit ungefär 25 inlägg i månaden. Lite lite kanske, jag har haft en period med bloggtorka men nu känner jag mig fylld med svammel att fylla bloggen med.

Synes!

\m/

Utmaning i bilder...

Hemma i Borlänge vid min dator 00.07 - natten mot torsdag

Jag antar härmed Mats Strandbergs utmaning. Rolig och lite annorlunda. Here we go:

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

1. Vilket år är du född?
u1

2. Hur definierar du din sexuella läggning?
u2

3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?
u3

4. Och din sämsta?
u4

5. Vad söker du hos en partner?
u5

6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (förnamnet)?
u6

7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?
u7

8. Vilken kändis är hetast enligt dig?
u8

9. Vad gör dig avtänd?
u9

10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (förnamnet)?
u11

11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?
u10

12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?
u12

Sådär, då var det avklarat, vissa bilder är nog lite mer intressanta än andra, det tyckte jag med, speciellt svaret på fråga två och elva. När det gäller fråga ett så är det bara att konstatera att jag är uråldrig.

Godnatt på Er!

\m/

Soundtrack Of My Life IV

Hemma i Borlänge vid min dator 23.37 - onsdag


My Chemical Romance - Black Parade (2006)  - Mama

\m/

6 månader = Ikea och fotboll...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 23.40 - tisdag


Till helgen är jag ledig, vi är faktiskt lediga samtidigt båda två. Då drar vi till Gävle, på lördag efter ett möte som jag tänkt vara med i på nätet pyser vi. Pär släpper av mig vid Ikea i Valbo (förhoppningsvis tillsammans med hans kreditkort) och fortsätter själv till någon sådan där annan sportfanatiker för att se på någon fotbollsmatch som är jäääättteeviiiiktig...

Sedan blir vi nog kvar i Gävle över natten och tar oss en kik på stan. På söndagen hade jag tänkt att åter besöka Ikea men då i sällskap med min kära sambo, han kommer inte undan (fast gudarna ska veta att han gör sitt bästa).

Anledningen till resan är att vi vill göra någonting tillsammans(?!) för att fira att vi den 9 september varit tillsammans i sex månader. Gävle passade bra då vi faktiskt kan dra nytta av ett besök på Ikea eftersom, som jag tidigare skrivit, flyttar en trappa upp till en tvåa i början av oktober. Hade Pärs mamma fått  bestämma hade vi nog hamnat i Säffle istället. Det var i alla fall det förslag hon hade när vi annonserade att vi tänkte åka till Rom i maj. Något i stil med:

- Till Rom? Vad är det för fel på Säffle då?


Nej, nu ska jag gå och lägga mig, hade tänkt komma upp och iväg till jobbet i tid imorgon. Idag har jag var hemma och haft ont i halsen, mindre kul...

Godnatt på Er!

\m/

Mycket vill ha mer...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 23.06 - tisdag

Sitter i soffan och har problem. Ginza har CD- och DVD-rea, massa skivor och filmer för 49 kronor styck. Har under kvällens gång bläddrat igenom kategorierna pop/rock/punk och hårdrock. Notan hamnade på knappt 1500 kronor... Nu har jag bantat i kundvagnen men ligger fortfarande på nästan 500 spänn. Jag vill verkligen inte ta bort några fler, men jag har egentligen inte råd - hur sjutton ska jag göra?

Just nu finns i kundvagnen skivor med:

Black Label Society
Blue Öyster Cult
Fountains of Wayne
Incubus


och DVD:erna:

Minority Report
Glen Killing i Manegen
(hela tv-serien)
+ någon present och julklapp

Tror jag ska sova på saken...

\m/

Det finns en sida för allt...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 00.55 - natten mot måndag

Sitter i soffan och surfar lite på skoj. Det mesta står att finna på internet, det vet de flesta, men ibland blir man faktiskt en aning förvånad över människors engagemang och intressen. Den här sidan snubblade jag över igår kväll när jag och Pär satt och kollade på en bloggutmaning. Ja, som sagt, vad får folk allt ifrån?

Godnatt på Er!

\m/

Dammråttor i hårddisken...

Hemma i Borlänge vid min dator 02.01 - natten mot torsdag


image139


Nu är det några veckor sedan jag var ledig och var på Classic Car Week i Rättvik. Givetvis tog vi en hel del bilder där uppe men det är som de säger: "Skomakarens barn har de trasigaste skorna"...

Jag jobbar hela dagarna med att redigera bilder men när det kommer till mina egna så samlar de bara virtuellt damm på hårddisken. Pär har dock lyckats knåpa ihop ett inlägg med några bilder. Ni kan ju kika på det tills jag någon gång lyckas peta ihop ett inlägg själv - närmare jul skulle jag tro...

Godnatt på Er!

\m/

Jag kan inte förlora...

Hemma i Borlänge vid min dator 01.53  - natten mot torsdag

Den senaste tiden har det spelats en del Trivial Pursuit här i lägenheten. Pär har anklagat mig för diverse elakheter och roat sig på min bekostnad. Han menar att jag är en dålig förlorare och jag menar att det vet han ingenting om eftersom jag aldrig förlorat. Dessutom kan jag tillägga att det inte är roligt att spela mot någon som gjort det till sitt "mission in life" att plugga på alla frågorna och så vidare...

Sista tärningen har nog inte rullat i  den är disskussionen ännu...

Bye Bye

\m/

Då var det dags igen...

Hemma i Borlänge vid min dator 01.43  - natten mot torsdag

Sedan 2002 har jag flyttat sju gånger och nu är det dags igen. I oktober flyttar Pär och jag en våning upp till en tvåa med balkong. Det ska bli skönt att få det lite större. Förhoppningsvis får vi det omtapetserat i alla rum men i värsta fall får vi väl göra det själva.

Så i oktober någon gång är ni välkomna på inflyttningsfest hos oss!

Hojt!

\m/

Trötthet + Bloggtorka = Inget inlägg i dag

Hemma i Borlänge, Vid Pärs dator, natten mot onsdag

Vill bara meddela att jag är trött och därmed inte orkar blogga så mycket för tillfället. Men det har hänt en rolig sak och den kommer jag förhoppningsvis blogga om i morgon.

God natt på er!

\m/

Soundtrack Of My Life III

Hemma i Borlänge vid min dator 14.12 - lördag



Razorlight - Razorlight (2006) - America


\m/

Tillbaka...

Hemma i Borlänge vid min dator 14.02 - lördag

Jepp, nu är jag tillbaka efter en ofrivillig semester på akutvårdsavdelningen på Falu Lasarett. Man tror inte att man är så beroende av datorer och internet som man är. Herregud jag höll ju på att klättra på väggarna. Att inte ens kunna läsa sin mail - nej, fy vad trist!

Tänkte bara ge ett livstecken från mig för nu ska jag pysa ner på stan och käka lunch med Pär som jobbar. Jag börjar inte jobba förrän om ett par timmar, känns inte så jättemotiverat men det blir nog bra.

Ha det så länge!

\m/

Hemma igen

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 20.22 - torsdag

Pär här igen. Ska bara meddela att jag hämtade hem Elena strax efter lunch i dag. Hon har sovit under eftermiddagen medan jag varit på jobbet. Hon har en del sömn att ta igen, stackarn. Men hon lär väl blogga själv snart, var så säkra.

Ciao!

\m/

Another night at the lasarett

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 00.49 - torsdag

Pär skriver vidare i bloggen. Elena blev nämligen kvar på Falu lasarett ytterligare en natt. Det är dock ingen större fara med henne, läkarna har helt enkelt inte hittat vad det är för fel på henne. För någon form av infektion verkar hon ha i kroppen, frågan är bara vad det rör sig om för något.

Hon mådde faktiskt bättre i går än i dag. Trots att hon nästan dubblat intaget av cortison i dag så är hon inte lika "speedad" i dag som i går, vilket är ett tecken på att något inte står rätt till.
Läs mer om detta på denna länk.

Men förhoppningsvis kan jag åka och hämta hem Elena i morgon. Och hon hälsar än en gång till alla er som läser dessa rader.

Ciao!

\m/

Inne för observation

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 22.34 - tisdag

I Elenas frånvaro är det Pär som vikarierar som skribent på denna blogg. Upphovskvinnan till bloggen har nämligen lagts in på Falu lasarett för observation.

Det hela är dock inte så allvarligt som det låter. Läkarna vill ta lite prover på henne och håller henne därför kvar i Falun över natten. Hon är förmodligen hemma igen redan i morgon. Ett mer utförligt inlägg om det hela kan läsas i detta blogginlägg.

Elena låter dock hälsa att hon snart ska vara tillbaka i gammalt gott slag och hälsar även till alla bloggläsare.

Ciao!

\m/

Älvan äter före jul...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 23.51 - fredag


När man är liten och ännu inte lärt sig läsa så lär man sig till exempel sångtexter genom att höra andra sjunga dem, repetition. Ett barn kanske inte förstår betydelsen av alla ord men sjunger med ändå. Sedan kan det också vara så att barnet tror sig veta texten till sången eller visan, men alla gånger är det inte säkert att det är rätt. Undertecknad är ett levande bevis på detta...


Ni har säkerligen hört julsången Lusse Lelle? Jo, jag med. Den sjöng vi varje år när vi barn i byn hade luciatåg i bystugan för föräldrar och övriga bybor. Det är en av de visor som jag lärde mig innan jag kunde läsa och lite pinsamt är det att erkänna att det var max fyra år sedan jag lärde mig den rätta texten det vill säga "Lusse Lelle, Lusse Lelle, elva nätter före jul[...]". De femton åren fram till jag insåg hur det egentligen skulle vara kraxade jag (nej, jag kan inte sjunga) "Lusse Lelle, Lusse Lelle, älvan äter före jul" samtidigt som jag undrade vad älvor hade med lucia- och julfirande att göra...


Det där med julvisor verkar vara knepigt för mig för även Staffan var en stalledräng blev lite fel vid inlärningen; "Staffan var en stalledräng vi tack om mus och järna". Än idag när jag hör visan ser jag bilder av en liten brun skogsmus och en rostig båttrailer av järn.


Jaja, nu har jag bjudit på mig själv så det räcker och blir över. Nu tänkte jag bjuda er på en "aha-upplevelse" min kära sambo hade i onsdags kväll under det där friidrottsevenmanget som kallas för DN-galan. Några timmar efter vi sett Susanna Kallur springa i mål som etta i häckloppet säger han:


"Det var först nu ikväll som jag kom på varför DN-galan heter DN-galan"


Ehh, och han är alltså journalist?


Hojt!


\m/


Absolut onödig och irrelevant mobilinformation...

Hemma i Borlänge vid min dator 00.52 - natten mot torsdag


Hittade en utmaning hos Pär som jag antog (gillar ju som bekant listor). Kanske ska passa på att säga att det med största sannolikhet är max tre telefonnummer av de som är listade nedan som fortfarande har abbonent.

Ta fram din mobil och skriv ned namnet på den i telefonboken som ligger på det numret som står här: 
 
17. Eken
40. S/S Flottisten
37. Thomas W
36. Sofia H
48. Ninas mamma
35. Makkan
24. Ann-Katrin L
66. Sara L
72. Micce F
54. Johanna S
21. Taxi Borlänge
 
F: Har du pussat nummer 72?
S: Nej, och tanken har nog aldrig slagit mig heller...
 
F: Vilket är ditt bästa minne med nummer 36?
S: När vi satt uppe nästan en hel natt och försökte lista ut en text på engelska av Johan Galtung om mediesituationen i Afghanistan efter 11 september (tror jag det var i alla fall). Seminarium dagen efter och vi hade fortfarande inte riktigt listat ut vad poängen var men läraren sa att det var den bästa analysen han sett=/
 
F: När ska du träffa nummer 48?
S: Nja, om det var fyra-fem år sedan jag sprang på Ninas mamma hemma i Leksand senast, så kan jag väl utan att ljuga säga att det inte är något planerat.
 
F: Är nummer 54 söt?
S: Det har hon alltid varit.
 
F: Vad var ditt första intryck av nummer 35?
S: Det var i första veckan på högstadiet och han gick i parallellklassen - Guuuuud va snygg han va!
 
F: Hur träffade du nummer 17?
S: Han jobbade extra på videobutiken när jag började där för sex år sedan, han har under åren blivit en av mina bästa vänner.
 
F: Gillar du nummer 21? 
S: Jo, Taxi Borlänge är ju bra att ha när man är för slö för att använda apostlahästarna (slö är jag ofta...)
 
F: Har du träffat nummer 40 den senaste månaden?
S: Bevistade ångfartyget Flottisten och träffade besättningen så sent som i lördags, har legat förtöjda utanpå dem hela Classic Car Week.
 
F: När såg du nummer 72 senast?
S: I mars på andra sidan baren på Bolanche (krogen).
 
F: Har du varit i nummer 66 hus?
S: Japp, det var dock cirka 20 år sedan.
 
F: När är nästa gång du ska träffa nummer 24?
S: Jag vet tyvärr inte vad som hände med henne efter att vi tog ut examen från högskolan. Kanske ska ringa?
 
F: Är du nära vän med nummer 37?
S: Ehh, nej...

F: Har du gått på bio med nummer 40?
S: Jag tror inte att ett ångfartyg på 18,5 meter skulle uppskattas av övriga biopubliken.
 
F: Skulle du kunna gå ut med nummer 72?
S: På krogen ja, dejt nej...
 
F: Vad pratar du och nummer 54 oftast om?
S: Tja, vad som hänt sedan sist. Tilläggas bör väl att det är ungefär tre år sedan jag såg henne sist och att telefonnummret är minst nio år gammalt =/
 
F: Känner du nummer 48?
S: Jo, lekte mycket med hennes äldsta dotter när jag var liten och i tonåren gjorde vi (jag och hennes dotter) revolt med svartfärgat hår och nitar =)
 
F: Skulle du kunna ge nummer 21 en kram? 
S: Tja, på fyllan kan man väl krama nästan vad som helst, en bil, en chaufför, en växeltelefonist...
 
F: Hur är vänskapen mellan nummer 36 och 54?
S: Man kan väl inte vara ovän med någon man aldrig träffat? Så jag svarar att det är bra =S
 
F: Hur länge har du känt nummer 35?
S: Sedan september 1996 - det skulle då bli elva år snart (shit vad jag är gammal).
 
F: Har nummer 17 ett förhållande? 
S: Nej, han är singel så är det någon tjej/kvinna som är ute på jakt efter ett riktigt kap... (Han kommer döda mig för det här)
 
F: Har du velat slå nummer 40 i ansiktet?
S: Nu måste jag ju fråga var ansiktet på ett fartyg sitter någonstans?
 
F: Hur träffade du nummer 35?
S: På tyskalektionen i årskurs 7. En gång träffade jag nog honom med en snöboll också...
 
Gör utmaningen du med!

Nu ska jag sova.

Godnatt på Er!


Ehum? Pinsamt med rosa katt...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 23.57 - tisdag

Ibland känns kommentarer överflödiga. Läs den här artikeln på DN.se och jag tror Ni förstår vad jag menar...

Vad får vissa människor allt ifrån? En katt på en rosa armbindel... Är det bara skrämmande? Är det kul med polisledningar som har fantasi? Ja, jag för min del kan inte bestämma mig i den här frågan.

Godnatt på Er!

\m/

Hälsan själv???

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 23.29 - tisdag

Det här är definitivt ingen hälsoblogg. Alla som känner mig kan nog intyga att hälsa och motion inte riktigt är min grej. Snarare skulle man väl kunna säga att jag är ohälsan själv. Nu är det dock så att det ska bli ändring på det, sedan ungefär ett halvår tillbaka har vågen sakta men säkert klättrat mot katastrofala höjder och numera har jag sagt upp bekantskapen med den.

Sedan igår har det blivit nya tag här hemma i lägenheten, inga onyttiga snacks, kakor, godis och annat elände. Nu blir det inga nattliga besök på de hamburgerrestauranger som fortfarande ligger farligt nära vår bostad. Sedan har vi sagt att vi ska börja ta en kvällspromenad varje kväll, det har vi i och för sig sagt sedan någon gång i våras, vi får väl se hur det blir med det...

Får väl också lov att med svansen mellan benen erkänna att det inte är första gången som jag börjar ett sundare liv. Nåväl, den här gången då funkar det - ska vi slå vad?

Hojt!

\m/

Soundtrack Of My Life II

Hemma vid Pärs dator 02.51 - natten mot måndag

 

Hinder
- Extreme Behaviour (2006)
- Lips of an Angel


Hur kan man älska och hata en låt så mycket på samma gång?

Godnatt på Er!

\m/

Nej, jag har inte dött...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 02.24 - natten mot måndag

Sorry, jag ber om ursäkt! Det kan ha verkat som både jag och bloggen stendött men så är inte fallet. Jag hade det lite småkörigt innan jag åkte på semester i tisdags morse och hann inte skriva något avskedsinlägg. Nu är jag hur som helst åter och tänkte blogga upp lite bilder från veckan imorgon.

Det har varit en riktigt skön och skoj vecka, med en hel del sjuka inslag (bland annat en enmans "halvnakenshow" av min käre fader). Mer om det kan hända kommer imorgon, nytt inlägg blir det i varje fall, för att använda ett beprövat uttryck.

Ha det bra så länge!

\m/

RSS 2.0