Askalas - smått pinsamt...

I Borlänge vid grabbens dator 03.23 - natten till lördag

Har just kommit hem från S2 där jag såg Ebba Gold ta hem deltävlingen i SM för Tribute-band och därmed gå vidare till semifinal. De fem bästa banden därifrån kommer sedan tävla om första vinsten nere på Sweden Rock Festival i sommar. Önskar dem alla lycka till och sänder en extra tanke till deras basist Peter G. som rockar fett=)

Druckit alldeles för mycket alkohol ikväll kan meddelas - om det inte redan märkts på inlägget? Aja, började på stammis-stället i Leksand - farsan betalade - och gratis är väl aldrig fel... Blev någon irish coffee och ett par glas vin redan där och efter det så har jag liksom tappat räkningen(!)...

Jaha, då har tidningen landat på grabbens hallmatta, och grabben har sett mig minst sagt "askalas" för första gången (smått pinsamt) - får väl se om man är avpolleterad imorgon då...

Nej, nu ska jag ägna mig åt grabben här så han inte lessnar ur helt...

Godnatt på Er!

\m/

Till mer skada än nytta...

I Leksand på jobbet 15.01 - fredag

Är ganska hopplös idag känns det som. Började med att jag skulle skriva ut ett collage på en liten pojke och hade ställt in färgerna fel så allt behövde göras om - grabben såg ut som om han hade gulsot. När jag ändrat och skriver ut igen så lyckas jag med konsten att vika till ett hörn på fotopapperet och även den bilden blir förstörd. Nåväl, när jag sedan lyckats printa och laminera de bilder som ska monteras och göras färdiga idag så är det dags att skära ut dem (skrivs ut på stora ark) och givetvis lyckas jag totalt massakrera en annan liten grabbs ansikte med kniven! Min tålmodige arbetsgivare klappade mig på axeln och tyckte att det var dags att ta lunchpaus - vad säger man? Sitter nu och väntar på densamme ska komma tillbaka efter att ha hjälpt en väninna att köra ett flyttlass. Törs inte göra något mer - lyckas väl förstöra det med!

Längtar till kvällen då jag får träffa min fin igen! Får små gulliga sms hela dagarna av honom, sitter där med mitt fåniga leende på läpparna konstant=) Solen skiner idag med - kan det bli bättre? Det blir pizza hos min mor och hennes karl efter jobbet. Sedan ska vi hämta upp min käre far för vidare transport till hans stamrestaurang här i Leksand. Där tänkte jag att min fader skulle få bjuda mig på något glas vin medan jag väntar på att grabben ska träna klart. Sedan bär det av till Borlänge och S2.

Nu tycker jag att jag hör min arbetsgivares bil på uppfarten... Ska väl försöka rädda det som räddas kan här då...

Ha det gott!

\m/

Vårkänslor, solsken och dålig karaktär...

I Borlänge på jobbet 19.27 - torsdag

Idag har det inte hänt så mycket. Grabben kom hem på lunchen och åt korvstroganoff och pasta. Sedan tänkte jag blogga lite på eftermiddagen men kom aldrig från syster på MSN - så jag tar det nu istället.

Toppenväder är det i alla fall - blir på så bra humör när solen skiner varenda dag! Sen är det väl inte bara solen som gör att jag känner mig på bra humör - kan väl hända att det är en viss grabb som bidrar till sinnesstämningen. Det är i och för sig ganska nytt, men jag vet inte om jag någonsin känt mig så uppskattad som den här grabben får mig att känna mig.

Imorgon blir det jobb hos fotografen på dagen och sedan är det bara för grabben att pallra sig upp till Leksand för middag hos min mor och hennes karl! Känner hur hornen växer ut och är mycket sugen på att skrämma honom lite grann - han var ju inget bättre när jag skulle träffa hans familj förra veckan... Sedan är det fotbollsträning för grabben och jag får väl hitta på något att roa mig med under tiden. När han tränat klart åker vi till Borlänge och S2 på en gång för att titta på deltävlingen i SM för Tribute-band - ska bli skoj!

Ska åka och köpa något att äta till middag när jag slutar jobba men jag kan inte komma på vad jag ska äta - är för en gångs skull inte sugen på något eller hungrig för den delen heller. Jaja, det lär väl bli något onyttigt antar jag - måste börja skärpa mig nu faktiskt, men jag säger som vanligt "jag börjar på måndag". Usch, vilken dålig karaktär man har! Imorgon antar jag att det blir lunch på arenan dessutom - tror jag ätit ute minst en gång om dagen i två veckor nu... Som sagt, det måste bli ett slut på detta.

Nu ska jag göra ett sista ryck här på jobbet innan jag slutar och får åka hem till min fin!

Ha det bra och hoppas det blir sol imorgon med!

\m/

Oväntad ledighet, gammal post och diagnoser...

I Borlänge vid grabbens dator 11.01 - onsdag

Blev lite oväntat ledig idag då fotografen inte hade så mycket arbete åt mig. Det är i och för sig ganska skönt då jag vet att jag jobbar på videon och hos fotografen om vartannat torsdag till söndag. Hur nästa vecka ser ut det vet jag faktiskt inte. Grabben och jag ska åka iväg och hälsa på några vänner till honom vid påsk, det ska blir kul. Det är så roligt att umgås med honom, han vill göra saker med mig och inte bara sitta hemma och dega, jag är inte riktigt så bortskämd med det sedan tidigare.

Arbetade som sagt uppe i Leksand hos fotografen igår, var hem och betalade lite räkningar och hämtade posten, eller i alla fall de tre senaste nummren av Illustrerad Vetenskap. Jag vet inte men det kanske tyder på att min käre fader har rätt att kalla mig den förlorade dottern? Var sedan förbi hos syster och vår moder och var lite social.

Var på väg tillbaka till Borlänge när jag fick tag på en av mina vänner som berättade att hon har blivit diagnostiserad och har en obotlig sjukdom. Så jag vände och åkte hem till henne och pratade lite om hennes tillstånd och försökte dela med mig av mina erfarenheter - jag har addisons sjukdom som i korta drag innebär att jag måste äta kortison varje dag resten av livet och är extra känslig för att bli sjuk. Så, som jag ser det och även sa till henne så upplevde jag det som en stor lättnad att få en diagnos - att få veta vad det är som är fel, för ofta känner man ju att det är något som inte stämmer. Samtidigt måste man försöka komma ihåg att man fortfarande är samma människa som innan fast med en diagnos, det är lätt att man i första hand blir sin sjukdom och glömmer bort att det finns en person där bakom.

Sedan är det alltid det där med hur de runt omkring reagerar. I mitt fall var alla mycket glada och lättade, framför allt för att jag överlevde, men också att jag får möjlighet att leva ett ganska normalt liv igen. Jag är inte naiv och insåg att även om det inte ska spela någon roll så förstår jag att det kan påverka mina chanser att få arbete - speciellt om det är ett sådant arbete där det inte krävs några speciella kvalifikationer - om det står mellan en sjuk och en frisk person. Det jag däremot inte ägnat en tanke åt var att någon inte skulle kunna acceptera att jag är sjuk och måste medicinera för att överleva. Dejtade en kille några månader efter att jag blivit utskriven från lasarettet och han verkade ta det med ro i början - sa att han hade svårt för tabletter bara. Efter ett tag sa han att han "inte trodde att addison var så allvarligt som jag ville påskina" och undrade om jag inte kunde testa att sluta med tabletterna(!). För att vara alldeles tydlig så tar det inte många timmar om jag missar min medicin innan jag börjar må dåligt och skulle jag sluta helt så dör jag. Hur som helst, detta hade inte slagit mig som ett möjligt scenario och det var bara att säga tack och adjö där. Det fungerar inte om man ska känna sig som en hypokondriker varje gång man tar sin medicin.

Hade inte tänkt skriva något alls om min addison här i bloggen utan tanken är att starta en ny blogg för de som är intresserade av att läsa om hur det är att leva med denna sjukdom. Nej, nu har jag skrivit om så deprimerande saker så nu ska jag låta Er bloggläsare gå ut och njuta av solen istället!

Ha en bra dag!

\m/

Lunch, middag och fika...

I Borlänge vid grabbens dator 01.51 - natten mot tisdag

Har varit och käkat lunch med en kompis som varit hemma i Dalarna över helgen - tjatade väl sönder hans stackars öron om min fin också... Trevligt att ses i alla fall, blir inte så ofta nu för tiden. Var sedan ner och hälsade på min väninna på hennes jobb och fördrev tiden till grabben slutade. Tog sedan en promenad runt stan och gick upp till en av hans kompisar och dennes flickvän och tiggde fika. Var sedan med dem på Broken Dreams och åt oss riktigt mätta. Jag och grabben åt kyckling medan det andra paret åt de mest bisarra räktostadas jag någonsin sett - hade nog kunnat föda en hel by!

Gick sedan hem och har inte gjort så mycket mer. Myst lite med pojken bara, är så glad att jag träffat honom - trots att han är djurgårdare och allt;) Nu ska jag försöka sova lite, ska upp till Leksand imorgon och jobba hos fotografen och betala min käre faders räkningar (han har inte riktigt lärt sig det där med Internetbanken än) och sedan ska jag nog printa ut en revisionsberättelse till fartygsföreningen. Nu börjar båtsäsongen närma sig, ser fram emot den mycket - var ju sjuk hela förra sommaren så då blev det inte så mycket båtåka.

Godnatt på Er!

\m/

Musikshoppingmani och helgen som gick...

I Borlänge på jobbet 17.02 - Söndag

Jaha, vad har hänt sedan sist då? I torsdags blev det ingen Torsk på Tallinn och vi har ännu inte kommit oss för med att se den. I fredags sov jag bort nästan hela dagen då jag hade svårt att somna natten innan - läste morgontidningen innan jag ens kände mig minsta sömnig. På kvällen åkte vi upp till Leksand då grabben hade fotbollsträning på konstgräsplanen. Vi svängde förbi en av mina väninnor så hon äntligen fick träffa det eviga samtalsämnet (är nog lite tjatig). Åt på Insjöns pizzeria och hämtade sedan upp ovan nämnda väninnas ex-man och kompis - som vänligt nog lovat att hålla mig sällskap medan han tränade. Det blev Baren och ett ganska hyfsat alkoholintag, grabben anslöt sedan efter träningen - dock hade han fått den stora äran att vara chaufför så det blev i nyktert tillstånd i ett annars ganska berusat sällskap. Åkte vid halv ett och körde först hem mina vänner till Insjön för att sedan åka tillbaka till Leksand och hämta syster och hennes vänner som varit på gymnasiefest.

Lördagen blev aningens nervös då jag för första gången skulle träffa grabbens föräldrar och bröder, men jag sitter ju här och skriver nu, det vill säga att jag överlevde även det. Nej, skämt åsido så var de väldigt trevliga och jag hoppas att jag inte svamlade sönder deras öron - så som jag brukar när jag är nervös. Jobbade mellan halv fem och tio, mycket att göra och var alldeles slut när skiftet var över. Grabben kom och hämtade mig och vi åkte hem till en av hans väninnor och tittade på film. Kände mig inte så överdrivet trevlig då jag var alldeles utschasad efter det slitiga arbetspasset. Körde sedan ner mina vanliga partypolare på krogen.

Idag har vi varit och fikat med ett par vänner till grabben på Kupolen. När vi ändå var där "råkade" jag slinka in på Rocks - vilket aldrig blir billigt för en musikälskare som jag. Vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag lagt på skivor den senaste veckan. Har köpt:

Hellacopters - Goodnight Cleveland (DVD)
Neverstore - Sevenhundred Sundays
Papa Roach - The Paramour Sessions
Mustasch - Above All
69 Eyes - Angels

Har nu under skiftet lyssnat på nyaste inköpet Angels och måste säga att jag blev positivt överraskad och rekommenderar Er kära läsare att lyssna på skivan. Har också börjat se fram emot sommaren och Peace & Love. Undrar bara i mitt stilla sinne hur jag ska hinna med att se alla band jag vill se?

Självklara måsten är:
Alice Cooper
Mando Diao
Hanoi Rocks
Neverstore
Mustasch
Backyard Babies
Charta 77

Andra som också hade varit roliga att se är:
Iggy & the Stooges
The Ark
Crasdïet
Asta Kask
Babyshambles
Hammerfall
Kalle Baah
Miss Li

Som Ni förstår så kommer det närmast kunna kallas ett mirakel om det inte krockar någonstans... Dags att köpa biljett också så att det inte kommer något annat i mellan. Den tjugonde april spelar Mimikry och Dia Psalma på S2 så då lär man väl gå dit och lyssna på sin ungdoms favoritpunkband. Närmast hoppas jag hinna med att se uttagningen till tribute-band SM på S2 nu på fredag.

Det blev ett ganska långt inlägg, men läser Ni detta kan jag meddela Er att Ni nu i alla fall nått slutet. Tack för visat intresse!

Ha det gott!

\m/


Osocialt tvättsällskap och ett par kilo för mycket...

I Borlänge vid grabbens dator 18.59 - torsdag

Jag får be om ursäkt till de trogna läsarna av bloggen för mitt bristande engagemang på sistone. Har i och för sig inte gjort så mycket de senaste dagarna men ändå har jag inte riktigt hunnit skriva något. Har varit uppe i Leksand hos fotografen och jobbat tisdag och onsdag - det är riktigt roligt måste jag återigen säga. Idag har jag varit på min väninnas jobb och druckit kaffe och pratat av mig lite - är nog ganska tråkig att lyssna på för mina stackars vänner - talar ju bara om en viss grabb hela tiden.

Åt lunch med grabben på kina, vilket helt spolierade mina försök att starta ett nytt nyttigare liv idag... Dessutom blev det inte bättre när en av mina vänner som också var och besökte min väninnas jobb frågade vad som hade hänt med min kropp då han tyckte den var lite större nu än när han såg mig sist(!) - hmm, vad glad jag blev. Jaja, det kan vara bra att höra innan det har gått utför alldeles för långt.

I måndags så visade jag den där dokumentären som jag tycker är så rolig för pojken men jag tror inte att han såg humorn i det hela... Jaja, man kan ju inte tycka lika om allt. Ikväll blir det kanske Torsk på Tallinn - den tycker vi båda är kul i alla fall. Var ett tag sedan jag såg den nu - ganska tragisk historia.

Nu håller grabben på och tvättar samtidigt som han lagar middag till oss. Har börjat bli standard att vara tvättsällskap nuförtiden. Jag är väl i och för sig inte så social just nu. Sitter här framför datorn med mp3-spelaren på och slänger ett halvt öga på herrarnas friåkningsprogram i konståknings-VM. Har inte lyssnat så mycket på musik på sistone så nu börjar den abstinensen komma fram. Var ett tag sedan jag lyssnade på giganterna Mötley Crüe - så nu försöker jag ta igen det och det med råge.

Som sagt har det inte hänt så mycket, allt känns bra och så vidare... Lovar att jag återkommer när jag har något vettigt att berätta.

Ha det gott!

\m/

Shoppingmani och en lögnare till grabb...

I Borlänge vid grabbens dator 23.44 - Måndag

Nu har jag så smått börjat piggna på efter lördagens intag av alkohol. Var ganska trött och seg igår - vaknade till att börja med inte förrän klockan två, sedan blev det pizza till kombinerad frukost, lunch och middag. Pojken var på kvällskvisten iväg och jagade en liten vit boll med hål i (det skulle då vara innebandy han spelade) och jag var upp till min vän på Soltorg och drack kopiösa mängder med Pepsi Max. Senare på kvällen bestämde jag mig för att hämnas på grabben då han varit mycket besvärlig och i allra största grad fabricerat lögner om LIF kvällen innan då vi kommit hem från krogen. Nu måste erkännas att jag uppenbarligen är alldeles för snäll, då jag inte klarade av att vara så ond mot honom som han förtjänat, men vem vet, kanske hornen växer ut på mig och jag kommer på ett rättvist straff så småningom? Några förslag?

Hur är det med Syster då? Ja, talade lite snabbt med henne igår och fick känslan av att det var lite bättre under söndagen än lördagskvällen i alla fall. Det är jag glad för. Annars har det väl inte hänt så mycket - försökte se på Ice Age 2 igår men jag var för trött och slocknade i soffan, och till saken hör ju att jag uppenbarligen är en notorisk snarkare... Jaja, lite får han väl stå ut med?

Idag har jag hunnit med en hel del. Hälsat på en kompis på hennes jobb, fikat med en annan kompis, shoppat skor, film och böcker för femtonhundra pix. Nu på kvällningen har jag varit uppe hos min vän på Soltorg och sett på film, ätit salta pinnar och druckit Pepsi Max. Nu ska pojken och jag titta på en gammal dokumentär från SVT i underhållningssyfte - den är egentligen helt seriöst producerad, men hysteriskt rolig - tycker jag i alla fall, får väl se vad han säger.

Godnatt på Er!

\m/

Trevlig kväll ute och en ros i tidningen...

I Borlänge hos grabben - 02.57 natten mot söndag

Nu har vi kommit hem från krogen, det var en mycket trevlig kväll - förfest hos en vän till pojken, med TV-spel och en del alkohol. Hände inte så mycket på krogen - dåligt med kändisar. Träffade på mina vanliga partypolare men annars var det lugnt. Efter var vi och käkade pizza på samma ställe som förra lördagen men den här gången hade vi några vänner till grabben med oss.

Syster är dock inte på något vidare humör idag, talade med henne och syster2 några gånger under kvällen. Det är väl problem med pojkarna som vanligt - vad annars? Trist att det ska vara så, men man minns ju själv hur det var i den åldern. Önskade att jag kunnat vara där hos henne när hon var nere.

En sak som jag utelämnade sist jag skrev var vad som stod att läsa i en av lokaltidningarna igår morse (läs fredag) "En ros till min söta lilla leksandstös. Tack för en intensiv vecka. Djurgårdaren". Hur fint som helst, undertecknad uppskattade det väldigt mycket (har insett att jag får lära mig leva med det faktum att han håller på DIF). Vad han sa angående rosen på kvällen däremot måste ju förevigas. Jag tackade så mycket för den och sa att det var gulligt gjort, var på jag får följande svar: - Det var så LITE så - det är du värd! Hrmm, ja man tackar då!

Nej, men det måste erkännas att det känns mycket bra för tillfället men nu ska jag sluta blogga och ägna mig åt saker med högre prioritet.

Godnatt på Er!

\m/

Den förlorade dottern och fotbollslördag...

I Borlänge vid grabbens dator 16.32 - lördag

Ja, vad hände igår då? Det blev lunch med pojkens arbetskamrater ute på travet och sedan blev det middag på en restaurang här i stan. Där i mellan blev det en stressad artighetsvisit hem till Leksand. Åkte efter lunchen först förbi på jobbet och blev kvar där lite längre än planerat. Sedan bar det av till en kompis jobb för en snabb uppdatering av hennes kärleksproblem. Efter att hört det senaste av henne så blev det Simple Plan på högsta volym i bilen och färd hem till Leksand. Farmor blev första stoppet där jag lämnade in lite kläder för tvätt (jo, jag är bortskämd).

Sedan blev det pizza med syster när hon slutat skolan. När vi var mätta - speciellt jag som ätit lunch med grabben bara några timmar tidigare - åkte vi hem till min käre far som glatt hälsade den förlorade dottern välkommen hem. Syster bänkade sig vid min dator och gick omedelbart till attack på MSN samtidigt som hon pratade med sin kompis (syster2) på mobilen. Min far suckade och skakade på huvudet och fällde en kommentar något i stil med att märks att vi är systrar i alla fall. Medan syster surfade runt på min dator så hade jag stort huvudbry över vad jag skulle packa med mig inför helgen - det resulterade in alldeles överfylld väska som knappt gick att stänga. Efter snabbvisiten hos min far åkte syster och jag förbi hos farmor och hämtade tvätten för att sedan åka hem till vår mor och säga hej. Sedan begav jag mig åter till Borlänge och den fina grabben medan syster åkte hem till syster2 och pratade pojkar.

Efter middagen på kvällen så blev det film med den oerhört pinsamme Borat. Ganska tidigt blev det även huvudet på kudden så inatt har jag sovit över åtta timmar(!) vilket är något av ett rekord de senaste veckorna.

Idag har vi varit på kupolen och inhandlat present till värdparet för kvällens förfest. Sedan har jag suttit här och bloggat och slösurfat lite medan pojken suttit bänkad framför TV:n - fotboll ska det visst heta det som verkar vara det viktigaste den här eftermiddagen=) Nu kom en vän till honom med - hör och häpna - öl! Ska väl gå och göra mig iordning inför kvällens aktiviteter. Hur kvällen varit får Ni höra mer om imorgon!

Ha en trevlig kväll på Er!

\m/

Trött "tvättsällskap"...

I Borlänge på jobbet 19.57 - med fortsättning vid kompis dator 23.15 - torsdag

Dygnsrytmen är fortfarande densamma - men det är inte så mycket att göra åt det - det är bara att le och se trött ut. Här händer det för tillfället inte mycket - verkar inte som det är några borlängebor som är sugna på att se film ikväll. Kanske är ser de på hockey - Leksand möter ju Rögle ikväll - håller tummarna.

Det har inte hänt så mycket under dagen - vaknade ganska sent och blev serverad korv stroganoff till kombinerad frukost och lunch - mycket gott. Sedan var jag och hälsade på en kompis på hennes jobb fram tills dess att jag själv åkte ner hit och började jobba vid halv fem. När jag slutar ska jag åka hem till en annan vän och titta på när han tvättar och det är inte helt omöjligt att det blir att prata lite med grabben på MSN.

Nu har jag kommit hem till min kompis på Soltorg och visst sitter jag framför datorn och pratar med det bästa som hänt mig på mycket länge. Han börjar jobba tidigt imorgon och borde gå och lägga sig, men han säger att han orkar ändå, och jag klagar inte. Här blir det nog en film om en stund... Ingen aning om vad dock, spelar inte så stor roll heller för den delen, vet redan nu att jag inte kommer kunna fokusera.

Imorgon får jag i alla fall träffa honom igen - det blir lunch med några av hans arbetskamrater och till kvällen blir det någon form av middag, hemma eller ute är väl inte riktigt bestämt än. I helgen har jag min lediga helg och på lördag ska vi på fest hos en av hans kompisar - med utgång som påföljd - så för en gångs skull har jag en ganska välplanerad helg.

Till min stora glädje kan jag meddela att Leksand vann mot Rögle med 6-5, sista målet i femtiåttonde matchminuten - lite väl spännande kanske?

Nä nu är det dags att poppa lite popcorn och slänga sig i soffan, vara lite social och försöka se på film.

Godnatt på Er!

\m/


Trött, sliten och likblek men glad ändå...

I Borlänge vid kompis dator 17.15 - onsdag

Ja, som Ni kanske märkt så blev det aldrig något inlägg skrivet igår, eller i förrgår för den delen heller. Jag har under de två senaste dagarna börjat lite smått på mitt nya jobb som bildredigerare hos en fotograf. Det är riktigt roligt att sitta och redigera bilder - speciellt när det är så bra bilder från grunden. Dock så känns det lite trist att sitta framför en dataskärm med persiennerna nerdragna (för korrekt färgåtergivning) nu när vårsolen börjar titta fram.

Sedan har väl mycket tid gått åt till att lära känna en viss grabb - fortfarande på bekostnad av sömnkontot - läst morgontidningen före läggdags de senaste tre nätterna(!). Det känns för första gången på mycket länge som om alla bitar börjar falla på plats; jag har fått ett arbete som är just ett sådant arbete som jag har slitit mig genom år av utbildning och tentor för. Och sedan är det den här killen som just för tillfället verkar lite för bra för att vara sann - han är fin, rolig, intelligent och listan skulle kunna göras mycket längre men jag sparar lite på den. En negativ sak har jag faktiskt också hittat - grabben håller på Djurgården! Det är en smärre katastrof och jag ska göra mitt bästa för att bortse från detta försmädliga faktum.

Idag var vi och åt lunch med några av hans kompisar innan han gick till jobbet och nu fördriver jag mest tiden i väntan på att han ska sluta jobba. Ska hem till en kompis snart och försöka se andra filmen i Mods-trilogin. Första filmen såg vi för nästan två månader sedan, men efter det har det alltid kommit något i mellan när vi planerat in att se klart dem.

Känner mig lite disträ - en kombination av trötthet och att jag har tankarna på annat håll - så jag har lite dålig koll på vad jag skriver just nu och tänker därför bespara Er mer av mitt svammel.

Ha det gott så länge!

\m/

När morgontidningen kommer före läggdags...

I Borlänge - Soltorg - vid kompis dator 04.52 - natten till måndag


Har jag klagat över min urusla dygnsrytm tidigare, så kan jag lova att den inte är bättre nu i alla fall. Har inte sovit många timmar sammanlagt de senaste dygnen. Är totalt distraherad - inte ens mat intresserar mig längre. Är flickan sjuk? - måhända att Ni tänker - men jag kan snabbt lugna Er med att så inte är fallet. Jag är bara lite distraherad i tanken av en mycket fin grabb.


Var lite trött och seg idag när jag vaknade och det tog någon timme att piggna på - åtminstone tillräckligt för att ta tag i dagens mer och mindre roliga uppgifter. Började med en fika på Kupolen innan jobbet med den trevlige unge mannen som natten innan gått tvärs över hela stan för att följa mig till porten. Sedan följde drygt fem timmar av arbete där jag inte kände något överväldigande engagemang - som sagt - tankarna fanns någon annanstans.


Efter jobbet blev det Burger King med min jobbarkompis och tillike något bakfulle partypolare. Efter ett halvhjärtat försök att trycka i sig en burgare och några strips åkte jag hem till grabben som ockuperat mina tankar för att se på film - vilket gick alldeles utmärkt - till halvvägs in i filmen då den bestämde sig för att den inte ville vara med längre och hakade upp sig. Istället blev vi sittande ytterligare någon timme och diskuterade allt från konspirationsteorier, gamla lärare och pinsamma episoder ur det förflutna (det var främst jag som bidrog till den sista punkten). När morgontidningen trillade in genom brevinkastet var det ett tecken på att det kanske var dags att åka hem och sova.


Ja, sova var ordet, lättare sagt än gjort känns det som men jag ska väl ge det ett ärligt försök i alla fall. I bästa fall blir det några timmar, i värsta fall är jag nog mer död än levande imorgon - men det är det värt!


Godnatt på Er!


\m/


Kväll på krogen i trevligt sällskap

I Borlänge - Soltorg - vid en kompis dator 04.08 - natten till söndag

Ja, utgång blev det i alla fall - Bolanche som vanligt, fast ändå inte riktigt som vanligt... Hade nämligen mycket trevligt sällskap hela kvällen av en fin grabb - han som jag fikade med igår. Jobbade till 22.00, sen bar det av hem till en vän på förfest, fick ett och annat sms under kvällen från han jag fikade med. Visste att han skulle vara på Bolanche - jag har nog aldrig stressat på så mycket för att komma ner på stan någon gång(!). Drack ett par öl på förfesten och ett par gin och tonic på krogen - ganska lugnt med andra ord.

Mycket gangsfolk var det ute också, många man inte sett sedan gymnasietiden. Efter krogen blev det pizza och cola light med fortsatt samma trevliga sällskap. Nu sitter jag här och lyssnar till min väns grannar som har efterfest - klagar dock inte - är välkomna över vi också om vi har lust. Men jag är trött och borde verkligen sova och min vän sov som ett barn redan när jag klampade in genom dörren och i största välmening hoppade upp på sängkanten och drog en snabbresumé över kvällen.

Imorgon blir det förhoppningsvis en fika med den trevliga och fina grabben=)

Godnatt på Er!

\m/

"Det som göms i snö..." och avslagna partypolare

I Borlänge vid kompis dator 13.35 - lördag

Jaha, då var det lördag igen då. Lördagar brukar i regel betyda jobb till klockan 22.00 och sedan en sväng på krogen i Borlänge. Det är möjligt att det blir så ikväll med. Jag är absolut sugen på att gå ut och ta en öl och titta lite - men det är så typiskt - bara för att jag så gärna vill ut så verkar mina partypolare avslagna. I och för sig har två av dem varit på kryssning och inte kommit hem till stan än - förhoppningsvis är de inte allt för utmattade av bravaderna ombord. I vanliga fall missar de i princip aldrig en lördag på Bolanche - men, men, vad ska man göra? Det är bara att hålla tummarna och hoppas.

När jag skulle åka hemifrån idag gjorde jag en överraskande upptäckt. Har saknat min pärlring sedan någon gång i mellandagarna - jag minns att jag tog av mig den i bilen när jag sminkade mig någon gång och att den sedan dess varit försvunnen (och ja, jag vet att jag inte borde sminka mig när jag kör). Givetvis har jag genomsökt bilen både en och två gånger, men utan resultat. Men tack vare att det töat lite grann de senaste dagarna upptäckte jag till min stora glädje ringen på gårdsplanen - och nästan helt oskadd.

Är ganska trött idag - men sitter man på MSN halva natten så får man väl bita ihop och se glad ut? Nähä, nu ska jag inmundiga min kombinerade lunch och middag bestående av ett par smörgåsar med prickig korv och lite Cola light.

Ha det gott!

\m/

Första utmaningen...

I Borlänge vid kompis dator 11.50 - lördag

Blev tilldelad mig en utmaning... hmm... det är väl bara att acceptera och se glad ut?

Spelreglerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

* Jag har varit punkare - med svart hår, röd kajal och säkerhetsnål genom kinden - i min ungdom.
* Är helt värdelös vad gäller utövande av vintersporter.
* Jag är pinsamt svag för killar som spelar gitarr.
* Jag äter citroner som det vore godis.
* Har rockat loss till Paradise City på taket till en bogserbåt vid brofästet i Leksand en överförfriskad midsommarafton(!)
* Älskar MacGyver (TV-serien) - han är hur tuff som helst.

Så nu var det gjort... Har dock bara utmanat tre andra bloggare än så länge - smul4n, iLEZ och liski. Får uppdatera när jag kommer på någon mer.

\m/

Varför är det så svårt att vara tyst?

Hemma i Leksand 01.29 - natten mot lördag

En sak jag funderat över är varför det är så svårt att vara tyst när man är nervös? I alla fall är det så för mig... Jag är i och för sig en ganska pratglad person i normala fall, men när jag träffar någon första gången eller på något annat vis blir nervös så babblar jag utan dess like! Inte är det om speciellt vettiga saker heller. Jaja, sådan är jag - hellre det än att vara som de som blir absolut knäpptysta när de blir nervösa - det måste vara fruktansvärt jobbigt?

Som Ni kanske redan misstänker har jag träffat någon idag som jag var nervös att träffa. Kan väl säga så pass mycket att jag har varit och fikat med en mycket trevlig grabb, första gången jag träffade honom irl så det var ganska nervöst... Sedan är det ju det där med att man svamlar så mycket...

Har för övrigt varit och handlat med syster idag - eller ja, syster handlade och jag kom hem utan en pinal(!) vilket är ovanligt när man är så shoppinggalen som jag är. Inte ens en skiva blev det, men det är inget som känns akut på den fronten just nu heller. Var hemma hos vår mamma och åt bakad potatis och några röror på kvällskvisten och sen har jag ägnat kvällen framför datorn som vanligt. Ikväll klagar jag dock inte då jag fortsatt samtala på MSN med den trevliga grabben jag fikade med.

Nä nu är det nog snart dags att gå och lägga sig - jag har ju arbetsdag imorgon när de flesta andra är lediga.

Godnatt på Er!

\m/

Nervositet, fika med syster och rådamp

Hemma i Leksand 01.35 - natten till fredag

Jaha, då sitter man här igen då - mitt i natten - klarvaken. I natt lär det bli i princip omöjligt att somna också, är lite smått nervös ikväll - mer tänker jag inte avslöja än i alla fall. Kan möjligtvis stilla dem som nu började oroa sig med att det är "nervös" på ett positivt(?) sätt, kanske förväntansfull är ett bättre ord? Jaja, färdigsvamlat om det nu.

Fick idag frågan av en gammal kurskamrat vad bloggen skulle handla om. Ja, ärligt talat vet jag inte riktigt själv. Det hela började med att min syster bad mig lägga upp en användare på Lunarstorm och blogga där så hon kunde följa vad som händer - eller inte händer - i mitt liv. Samtidigt började jag snoka runt i en annan blogg och blev lite smått inspirerad av den. Så resultatet blev den här bloggen. Förvirrad av resonemanget? - Ja, jag med...

Hur som helst har jag varit och fikat med min syster och hennes kompis idag. Mycket trevligt med ett och annat skratt. Givetvis talades det en hel del om del om killar - nog för att det inte var så mycket att dra på mungiporna åt. Varje gång förbannar vi dem och lovar dyrt och heligt att aldrig mer ha något med dem att göra. Jaja, det vet vi ju hur länge det brukar hålla. Sen diskuterade vi lite mer världsliga saker som till exempel vilka ord vi använder ofta. Jag inleder tydligen meningar med: "men grejen är den" väldigt ofta. Syster har "damp, rådamp och skrivdamp" på det mesta medan hennes kompis lyckas klämma in "halvens" i var och varannan mening. "Hon verkade lite halvens sur idag" eller något dylikt.

Får ofta höra att jag och syster är så lika varandra - vilket är lite underligt då vi bara har samma mamma och ingen av oss är speciellt lik henne. Dessutom tycker de som känner oss båda att vi är lika till sättet - vilket är om möjligt ännu mer underligt då vi är uppväxta i två separata miljöer. Syster är uppväxt tillsammans med vår mamma medan jag har bott enbart med min pappa. Dessutom har vi inte haft så speciellt bra kontakt under uppväxtåren jag och syster - delvis kan det kanske ha berott på att hon trots allt är sju år yngre än mig och vi först nu börjar får liknande intressen. Så den kontakt vi har nu har växt fram under det senaste året bara.



jag och syster


Sitter och lyssnar på Simple Plan för tillfället - eller snarare för jämnan. När jag fastnar för något i musikväg då nöter jag verkligen ut skivan innan jag byter till något annat. Hur som helst så har de väldigt bra texter - musiken är det verkligen inget fel på heller.

Nu ska jag gå och försöka sova - vi får väl se hur det går...

Godnatt på Er!

\m/


Sömnrubbningar och flera samtal med ex på MSN

I Borlänge vid kompis dator 14.48 onsdag med fortsättning hemma i Leksand 01.37 natten mot torsdag 

Nu är det mycket som händer... det mesta verkar dock kretsa runt eller utmynna ur samtal på MSN. Det förvånar mig inte om Ni ärade läsare tror att jag saknar ett liv utanför detta teknikens mysterium som kallas Internet. Så skulle jag dock vilja påstå att det inte är, jag har faktiskt ett vanligt liv... det är dock just det - vanligt, händer inte mycket spännande där inte. Nåja, åter till det jag skulle komma fram till:

Lade för en tid sedan på en väninnas inrådan upp mig på spraydate - kul grej tänkte jag... Ja, så värst vidare kul var det väl inte, något mer otillfredsställande sätt att ragga på får man nog leta efter... Ska väl i och för sig inte döma ut det helt ännu, har kontakt med en kille som jag träffade där - han verkar trevlig;-) Har under senaste tiden funderat på att lägga ner hela spektaklet spraydate - varför slösa energi på något kostar mer än vad det smakar? Och idag gjorde jag slag i saken efter att ett av mina ex (inte han jag skrev om igår) formligen skrattade ihjäl sig på MSN efter att ha ramlat in på min presentation - och sedan tyckte att det bara var för desperat. Jaha, tänkte jag, har inte sett det på det viset - en kul grej att testa bara. Ja, det är ju tur att man kan roa någon i alla fall. Jag tror inte att man ska ta för hårt på saker och ting här i livet - man kan bjuda lite på sig själv.

Ja, ja, inget agg mot honom. Jag sa att han borde testa något liknande själv - han är väl kanske inte den mest bekväma personen på dejtingscenen. Vi gick för övrigt och tog en fika på Kompis lite senare och uppdaterade varandra på vad som hänt sedan förra gången vi fikade - trevligt var det.

Insåg här om natten att jag måste se över min dygnsrytm, detta kom jag fram till när jag loggade in på MSN och hjälplöst tittade på alla kontakter som var offline eller inte vid datorn. Och det slår mig åter nu när jag slänger ett öga på klockan - 01.48. Nej, det har blivit många sena nätter som nu börjar ta ut sin rätt. Just nu går jag mest på vilja och en överdos koffein.

Fick en utmaning idag, som jag så storstilat lovade att ta mig an ikväll, men jag måste tyvärr be personen i fråga om ursäkt - för nu går ögonen i kors här - måste nog vänta till imorgon.

Nu stupar jag i säng tror jag.

Godnatt på Er!

\m/

Ikeamöbler och samtal med ett ex på MSN

I Insjön hos en kompis 03.12 - natten mot onsdag

Jaha... då ska man börja blogga då!

Jag kastar Er direkt in i handlingen:

Är kvar hos min väninna än, kom igår... tänkte åka hem idag - blev inte så. Men vi har kul här på våra sammanträden=) Har skruvat ikeamöbler i två dagar - men idag har jag faktiskt skruvat också! Monterat ihop en lådhurts till ett skrivbord (det tog sin lilla tid) och monterat ihop en soffa... Tror min väninna blev nöjd i alla fall, själv har hon inte riktigt tålamodet för sådana saker.

Nu pratar hon med sitt ex på telefonen... undrar hur det går??? Själv gör jag detsamma fast på MSN... Ibland är det svårt att släppa taget helt - konstigt egentligen, det finns ju oftast en anledning till att det tar slut, men det är skrämmande hur fort man glömmer de dåliga sidorna eller händelserna...

Sitter och diskuterar med honom om huruvida det är rätt eller fel att utnyttja andras svagheter... Jag menar att det är typiskt killar och han menar att det spelar ingen roll - vi tjejer är precis likadana. Och ja, han har nog en poäng där i alla fall... Ville jag verkligen någonting gällande vad som helst så skulle jag också ta tillfället i akt om en öppning gavs...

Nu har hon pratat klart... vet inte om jag blev klokare när hon berättade vad de sagt... Det där får hon fundera ut själv - precis som jag lär fundera ut vad jag vill med allt.

Nä, nu blir det nog ett glas Pepsi Max till och sedan ett försök att somna... Om det går. Började ju prata allvar med killen på MSN, klockan är över tre på natten - kanske inte bästa tiden på dygnet att prata allvar på?

Hur som helst - Godnatt på Er!

\m/

RSS 2.0