Håller fast vid det jag skrev...

Hemma i Borlänge vid min dator 02.59 - natten mot söndag

Jag håller fast vid det jag skrev förra veckan: "Min lördagslott ensam och bakfull". Nu kanske jag inte är bakis (ännu) men ensam är jag definitivt. Pär har fortfarande inte visat sig och de spelar bara eländig populärmusik på Vh1... Suckar djupt.

Det här är för övrigt vad Lokesson skulle kalla för ett spam-inlägg, och jag kan inte annat än hålla med honom. Nej, det här är ju hopplöst...

Gör ett nytt försök att gå och lägga mig, men att få borsta tänderna hade ju varit trevligt.

Godnatt igen!

\m/


Krogen på 30 minuter...

Hemma i Borlänge vid min dator 02.15 - natten mot söndag

Först och främst måste jag plocka ur linserna. Det svider i mina ögon. Vänta lite...

Nu är jag tillbaka - snygg i glasögon, träningsbyxor och "krog-toppen". Har som Ni vid det här laget redan begripit varit ut på stan en sväng. Pär fick för sig att han skulle ut med sina kompisar och ta "en öl" och då kände jag att jag med gott samvete kunde ställa upp på F2 när F1 inte skulle ut ikväll. Så här hemma i lägenheten har jag och några kompisar haft förfest.

Vid fem i halv två kom jag och F2 på att insläppet stängde om fem minuter och i princip sprang hela vägen ner på krogen. Vi hann in och F2 fick ragg i princip omgående av en riktigt söt tjej, så jag höll mig i bakgrunden och snackade med en kompis till oss, drack en Smirnoff Ice och tackade nej till att dansa sista dansen med ett antal män (gubbar) minst dubbelt så gamla som jag. Sedan sade jag adjö till F2 och knatade hemöver samtidigt  som jag talade med F1 på telefonen som var i mina hemtrakter - Leksand med andra ord.

Nu jag kom hem var Pär hemma. Jag har dock inte sett så mycket av honom, han har barrikaderat sig på "hemlighuset" och jag antar att det blev mer än "en öl" ikväll...

Nej, nu ger jag upp i vilket fall, vi har faktiskt tvättid halv elva imorgon.

Ha det gott och godnatt på Er!

\m/

Skattmasen...

Hemma på gården med mobilen i handen 15.00 - lördag

Sitter ute och njuter av sista timmen innan jag börjar jobba. Har läst morgontidningarna och druckit kaffe.

Jag och Pär satt igår och funderade över dialekter och vad som är specifikt för Leksand och Gagnef. Samtalet ledde från ord som "kuppjerk" (spindel) och "bögelbräde" (spegel) in på varför kronofogden kallas för "skattmasen". Är det någon som har en idé så lämna gärna en kommentar.

Nu ska vi käka.

Höjt!

\m/

Dildon Sven och några till...

Hemma i Borlänge vid min dator 00.57 - natten mot fredag

Har just plockat ur den överlägset sjukaste blandskivan jag någonsin bränt ur min dator. På tisdag åker vi upp till Classic Car Week i Rättvik och då behöver man ju lite musik som passar att festa till. Nu kanske denna var att ta i i överkant?

Skivan innehåller låtar som:

Dildon Sven (min käre far heter för övrigt Sven)
För Fet För Ett Fuck
4 Sekunder (låter bli att utveckla det...)
Mahnamahna
Kalv med två huvuden
(hur tänker man när man skriver en sådan låt?)
...och många fler.

Till min pappa som också ska upp till Rättvik har jag beställt en tröja av en kompis som gör profilkläder. Svart t-shirt med texten "Jag är dildon Sven, jag vill va´ din bäste vän". Jag hoppas att han tänker använda den, men han har humor så det blir nog inga problem.

Godnatt på Er!

\m/

Nu blir du tjock utan kaloriintag...

Hemma i Borlänge vid min dator 00.57 - natten mot torsdag

Enligt en artikel på aftonbladet.se visar en ny studie att man blir precis lika tjock av light-läsk som av vanlig läsk. Nja, jag ställer mig tveksam och håller med Mats Rudling, professor vid Karolinska institutet som i slutet av artikeln säger: "Om det skulle visa sig att produkter som inte innehåller några kalorier ändå leder till viktuppgång så vore det mycket intressant."

Ja, minst sagt vore det mycket intressant. Jag kan tänka mig andra effekter av light-produkter som till exempel ett ökat sötsug som i sin tur leder till ökad konsumtion av onyttigheter. Men att man ska kunna bli tjock av något som inte innehåller några kalorier det känns mycket tveksamt.

Sedan säger jag inte att sötningsmedlen i läsk är nyttiga, du får säkert cancer av dem också, precis som du får cancer om du äter mer än en deciliter svamp i månaden (gäller även champinjonernan i butik) eller om du äter för mycket morötter - eller vänta nu... Var det den här veckan det var nyttigt med morötter? Skit också, jag minns inte...

Godnatt på Er!

\m/

Har du T9 i hela huvudet eller?

Hemma i Borlänge vid min dator 23.55 - onsdag


Ni undrar kanske över rubriken? Det var ett uttryck som myntades av F1 på väg ner på krogen för några månader sedan, allt efter att F2 sagt något mindre genomtänkt.

F2: Ja, men om... (kommer tyvärr inte ihåg vad han sa men det kan nog inte klassas som överintelligent).
F1: Va fan, har du T9 i hela huvudet eller?


Hur som helst så var det inte riktigt det jag tänkte blogga om ikväll. Visserligen har det med T9-funktionen i mobiltelefonerna att göra. För er som inte är så väl bevandrade i mobiltelfonins tekniska värld kan jag lite snabbt förklara T9 som en funktion som förenklar skrivandet av till exempel SMS.

Det var häromdagen när jag satt och skrev ett SMS till Pär som det slog mig varför MSN-generationen (se tidigare inlägg här och här) förutom skralt ordförråd särskriver så många självklara ord. Tidigare har jag tänkt att det nog har att göra med att engelskan blir ett vanligare inslag i vår vardag och att engelskans "korrekta" särskrivningar satt spår i det svenska språkbruket hos de som är i tonåren nu. Men efter att jag försökt skriva något simpelt i stil med "jättemycket" gick det upp ett ljus. Det är T9-funktionens fel!

Ett ord som till exempel "jättemycket" måste skrivas som "jätte mycket" och sedan får man ta bort mellanslaget i efterhand för att det ska bli rätt. Ett annat exempel är "fotsvett" som lär skrivas "fot svett". Jag kan tänka mig att det inte alltid är så lätt om man är osäker hur ett ord stavas eller om det ska särskrivas. Ordet man tänker skriva finns inte med i mobiltelefonens ordlista men var för sig finns orden med - ja, då måste det ju vara rätt att särskriva?.

Jag törs påstå att jag är ganska säker på att T9-funktionen är en bidragande orsak till vad jag upplever som en ökning av särskrivningar. Jag vill också återigen påpeka att jag inte är perfekt själv heller, jag behärskar inte språket till fullo och väljer inte alltid de mest korrekta utrycken och termerna. Det som jag tycker är intressant är att fundera över hur språket kommer se ut om bara tio år från nu om det fortsätter i samma takt med särskrivningar, förenklingar och förkortningar?

pok på er ;-P

\m/


Soundtrack Of My Life

Hemma i Borlänge vid min dator 01.53 - natten mot tisdag



The Killers - Sam´s Town (2006)  - Bones


Det här är det första inlägget i en serie jag tänkt börja blogga upp. Jag kommer inte förklara varför jag väljer vissa låtar utan nöjer mig med att tala om att de på något vis får mig att tänka olika saker, händelser eller personer. I de allra flesta fall får Ni ganska givna ledtrådar genom att lyssna på texten.

Godnatt på Er så syns vi säkert här imorgon!

\m/

Intressant bloggläsning...

Hemma i Borlänge vid min dator 01.18 - natten mot tisdag


Har nu sorterat om lite bland min länkar här nedan. Som jag tidigare skrev har syster kommit igång och börjat blogga på smul4n och även syster2 bloggar på lillamor90. De finns nu med i min länklista.

Den blogg som är helt ny i länklistan och som jag vill rekommendera Er bloggläsare att läsa lite extra i är Lokessons blogg: Lokessons betraktelser. Han har många och tankeväckande inlägg om ganska skilda saker men ofta är det sådant man inte funderat över men som man kanske ändå borde ha sänt en tanke.

Trevlig läsning!

\m/

Våffla+sex och tamiflu...

Hemma i Borlänge vid min dator 16.08 - måndag

Jag har precis som Pär en tjänst där man kan se hur folk kommit in på ens blogg. Förutom de som gått direkt till min blogg (skrivit in adressen i adressfältet) eller klickat sig in via någon bloggportal eller annan blogg brukar det vara folk som kommer till min blogg efter att de sökt på "bakom mina solglasögon" på google.

För någon dag sedan hade jag dock två besökare som sökt på något helt annat: "våffla+sex" och "tamiflu". Jag vet inte vad som är underligast egentligen? Så vitt jag vet har jag varken bloggat om våfflor och sex eller fågelinfluensavaccinet Tamiflu.

Det intressanta är att för inte så länge sedan var det någon som sökt på "en riktig våffla" och hamnat i Pärs blogg. Men han äter ju åtminstone våfflor till skillnad från mig.

Underligt det där med sökmotorer...

Nu pyser jag till jobbet!

\m/

Anti-helg...

Hemma i Borlänge vid min dator 14.17 - måndag

I helgen har jag varit på riktigt anti-humör, är fortfarande på anti-humör. Känner mig anti mot allting, negativ - bläää.

Det bottnar nog i att folk har semester, har helgledigt och jag jobbar - helg som veckodag. Jag vill också ha en dag ledigt, hinna noppa ögonbrynen, orka raka benen, skanna de där bilderna till min käre far, installera drivrutinerna till mobilen på datorn, sortera igenom mapparna med foton, tvätta, hinna läsa andras bloggar och så vidare...

Sen skulle det ju inte vara fel att vara helt ledig en dag, att bara slappa, men det kan jag väl titta i stjärnorna efter (muttrar några fula ord).

Missförstå mig rätt jag trivs bra med mina jobb och imorgon får jag åka upp till Leksand och arbeta med bilder igen, det ser jag fram emot.
Nu är det för övrigt bara en vecka kvar till semester och Classic Car Week. Jobbar på videon ikväll, hos fotografen tisdag till fredag och är tillbaka på videon  lördag och söndag kväll, men sen....

Hojt!

\m/

Min lördagslott - ensam och bakfull

I Borlänge i kompis kök 22.57 - lördag

Att vara bakfull och ensam verkar ligga på min lott. Drack ett glas vin för mycket igår. Pär har tränat fotboll hela dagen och grillar. Eftermiddagen spenderades i grannens solstol drickandes kaffe och Ramlösa. Grannen behöver inte sin stol hon är nämligen i Spanien och dricker vin, solar och badar (notera avundsjukan).

Har jobbat är nu hos en kompis på förfest och är rejält avslagen. Har en anti-dag idag.

Ha en trevlig lördagnatt!

\m/

Mobilbloggningspremiär

På jobbet 20.13 - fredag
Provar att blogga från mobilen, som för övrigt fortfarande är lika snygg! Ikväll blir det nog en öl hemma hos F1. Det var inte tänkt så men det är ju så bra väder, trist att bara sitta inne. Ganska lugnt här på jobbet också - skönt! Blir med andra ord troligtvis inga fler blogginlägg från mig idag men imorgon återkommer jag med rapport.

Ha en trevlig kväll!

\m

I varje fall...

Hemma i Borlänge vid min dator 16.13 - fredag

Nu ska jag och dra och jobba i varje fall. Jag kan ju säga att jag i varje fall är inne på trettonde dagen av tjugotre i streck. I varje fall så slutar jag klockan 22.00 ikväll och då kanske det blir något mer blogginlägg från mig.

Det har varit lite stressigt på sistone så jag har missat att blogga om en del viktiga händelser. Syster1 har i varje fall äntligen börjat blogga på smul4n och även Syster2 bloggar på lillamor90.

I varje fall tillägnas det här inlägget till mästaren och missbrukaren av uttrycket "i varje fall" - Pär med andra ord.

Jodå-så-att...

\m/

Platt som en frisbee...

Hemma i Borlänge vid min dator 16.08 - fredag

Jag och Pär talade igår vid läggdags om de gigantiska nattfjärilarna som besökte oss för några nätter sedan, varpå följande konversation utspelar sig:

Pär (med ett stor leende): Förresten, vet du vad jag såg när jag gick till jobbet idag?
Jag: Nej?
Pär (med ett om möjligt ännu större leende): En överkörd igelkott!
Jag: Jaha. Du är verkligen ond som ser så glad ut över en död igelkott.
Pär (skrattar): Ja, men den var ju alldeles platt. Den såg ut som en frisbee ungefär!

Peace out!

\m/

Kliar i shoppingmusklerna...

Hemma i Borlänge vid min dator 16.00 - fredag

Nu kliar det i shoppingmusklerna. Vill handla musik, det har ju kommit så mycket bra på sistone. Jag får väl se vad lönebeskeden säger nästa vecka...

Önskelista:
Queens of the Stone Age - Era Vulgaris
Smashing Pumpkins - Zeitgeist 
Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me
Takida - Bury the Lies
Linkin Park - Minutes to Midnight

För övrigt kanske Miss Li släpper ett nytt album till hösten igen - hoppas, hoppas hoppas...

\m/

På rymmen från När Lammen Tystnar...

Hemma i Borlänge vid min dator 02.19 - natten mot onsdag

Jag vet förresten inte om jag törs gå och lägga mig. Igår vid läggdags fick vi nämligen livs levande besök från filmen När Lammen Tystnar. Det var tre mycket stora nattfjärilar här inne, de var som småfåglar eller fladdermöss i storlek!

Nu är jag i och för sig känd för att vara lite känslig när det kommer till småkryp (i det här fallet stora), men jag lovar att dessa varelser var de största jag sett av sitt slag. Usch, två är oskadliggjorda men en finns fortfarande någonstans här i lägenheten på lur, kanske på jakt efter ett byte. Hoppas den tar Pär i sådana fall!

Pär bloggade tidigare ikväll om jakten på dessa groteska malar, ni kan läsa själva om ni vill på den här länken.

Hur ska jag kunna sova???

\m/

Imorgon avpolleteras min Z520i

Hemma i Borlänge vid min dator 01.58 - natten mot onsdag

Imorgon kommer nog min nya telefon! Den är välkommen av många anledningar. Till att börja med så tappade jag mitt nuvarande störningsmoment i betonggolvet på ÖB i våras och halva displayen drog ner rullgardinen. Det har varit intressant att läsa sms på sistone då jag fått gissa mig till vad folk skriver. För det andra så är det en Sony Ericsson w610i (w som i walkman) det vill säga, jag slipper släpa på mp3-spelare och dylik musikutrustning för jämnan. Nu har jag alltid musiken med mig.

Sedan skadar jag det ju inte heller att den är snygg. Kom i skrivande stund på att den nog matchar den här bloggen ganska bra. Sen ska det även gå att bildblogga med den men jag vet inte om det bara är med Blogger. Det visar sig...

w610i Plush Orange
Bild: Pricerunner.se

Nej nu ska jag gå och sova. Kom hem från jobbet vid 23.30 ikväll och ska vara tillbaks vid 10.00 imorgon.

Godnatt på Er!

\m/

Karatefylla...

Hemma i Borlänge vid min dator 15.41 - lördag

Igår var det som jag skrev i förra inlägget fredagen den trettonde. Jo-då-så-att... Ingenting gick som planerat, kändes som alla icke-världsliga makter motarbetade mig. Den ende som gjorde vad han lovat var Bacchus, full blev jag i alla fall - karatefull... Jag, F1 och F2 gick lös - ganska friskt ska erkännas - på Pärs whiskey som han köpte när vi var i Rom.

Sedan hamnade vi på stället där man känner sig ung ända till man är 40+ skulle jag tro. F1 blev bra berusad, jag har känt honom i sex år snart och nog aldrig sett honom så full som igår... Med tanke på att vi drack ikapp på Pärs whiskey kan jag själv inte ha varit så långt efter.

Nu ska jag snart ner och jobba och jag lär nog använda apostlahästarna idag då jag inte är säker på att jag borde köra bil. Vi hade tänkt att vi skulle ta en öl idag också men jag tror faktiskt inte att det blir så för min del, jag orkar inte vara bakis imorgon med. Det blir lite slitigt framöver, är inte ledig förrän 30 juli nästa gång och när mitt skift är över imorgon kväll kommer jag ha jobbat över femtio timmar den här veckan. Kanske inte så konstigt att whiskeyn tog igår?

Ha det bra så länge och hoppas Ni får en kul lördagkväll!

\m/


Psykofulla...

Hemma i Borlänge vid min dator 08.51 - fredag

Idag är det fredag den trettonde. Nu ska jag jobba, sen ska jag och min vän uppe på Soltorg (F1) bli psykofulla och glömma alla världsliga problem. Kanske blir det en sväng ner på stan på det där stället där dinosaurierna flockas och kommentarer i stil med "Här är ju till och med du snygg, Lelle!" fälls.

Ha en bra dag!

\m/

Men säg något då!

Hemma i Borlänge vid min dator 19.44 - söndag

Åhhh! Jag får panik, blir vansinnig, lessnar ur eller välj själv...
 
Varför ringer man till någon för att bara vara tyst i andra änden när personen svarar? Nu har jag rest mig fyra gånger ur fåtöljen och gått till telefonen och svarat med mitt namn, med mitt och Pärs nam och bara lyft på luren och varit tyst och allt jag får är någon som inte säger ett pip i andra änden.

Jag är en ganska nyfiken person, och vill ju givetvis veta vem det är som inte säger något. Kanske är det någon snäll själ som insett att jag är förslappad och behöver motion genom att springa till telefonen?

 Nu ringde det just igen men jag bryr mig inte om att lyfta luren längre...

Ha det så länge!

\m/

Heart Shaped Glasses har fastnat...

Hemma i Borlänge vid min dator 02.24 - natten mot fredag

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan då videon till Marilyn Mansons Heart Shaped Glasses kom ut. Det blev en del skriverier om "allt sex och blod" i videon, ni kan läsa mitt inlägg här.

Hur som helst verkar det som Manson gjort någonting rätt för låten har fastnat. Loka har nu en kampanj där man för varje Loka man köper får en värdekod och kan ladda ner en gratis låt från musicbrigade.com. Så det blev Heart Shaped Glasses. Är i valet och kvalet om jag ska köpa hela albumet Eat Me Drink Me så småningom men först lär det nog bli Queens of the Stone Age nya album Era Vulgaris.

Det har faktiskt varit lite dåligt med skivshoppingfronten på sistone. Senaste skivorna var nog 3 Doors Down Away From the Sun och The Rasmus Hide From the Sun.

Godnatt på Er!

\m/


Slösurfandets gissel...

Hemma i Borlänge vid min dator 02.17 - natten mot fredag

Det är tråkigt att vara förkyld men jag kan ju i alla fall glädja mig åt att vi uppgraderat bredbandet från 0,25 mbit till 8 mbit! Nu går det med andra ord snabbare att slösurfa...

Ärligt talat finns det något värre än att slösurfa på till exempel youtube och få lov att buffra? I regel har man ju bättre saker för sig än att sitta och fördumma sin hjärna framför datorn och gör man ändå inte det man ska så ska det i alla fall gå snabbt!

Surfa vidare!

\m/

Stackars, stackars mig...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 16.52 - onsdag

Pär ringde. Han kommer nog hem lite senare, ett jobb som dragit ut på tiden. Suck. Jag som har såååå tråååkigt... Har läst alla bloggar jag normalt följer och har kommenterat desamma där jag känt att jag haft något att tillföra.

Jag vill ha pizza idag, jag tyckte inte Pär lät så jättepigg på det när jag pratade med honom. I och för sig har vi ätit en massa sunkmat under Peace & Love men jag är ju sjuuuuk!

Snälla visa lite medömkan med mig (jag är värre än en karl när jag är förkyld).

\m/


Tyck synd om mig!

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 14.44 - onsdag

Jag är hemma från jobbet. Är jätteförkyld. Syster smittade mig i helgen. Jag har tråkigt, Pär jobbar...

Det är en fluga här inne. Irriterar mig. Visste ni att husflugan är det djur som dödar flest människor i Sverige per år? Läste det i en Illustrerad Vetenskap hos frissan för många år sedan. De är ohygeniska och sprider bakterier och annat skit när de kryper runt i vår mat. Usch!

Lyssnar på Winnerbäcks Rusningstrafik. För övrigt den första Winnerbäcksskivan jag köpte.

Hej!

\m/


Då var det över för i år då...

Hemma i Borlänge vid Pärs dator 13.50 - onsdag

Nu är Peace & Love slut och det enda som forfarande påminner om att det för några dagar sedan var festival här i stan är skräpet. Men enligt uppgift så ska de börjat få ordning på det hela nu. Inte för att jag bryr mig heller för den delen, det är klart att det blir skräpigt när 20.000 människor kommer in till stan och har kul.

Här nedan tänkte jag summera festivalen genom att återge vilka band jag faktiskt såg (till skillnad från alla de jag tänkte se).

Torsdag:
Backyard Babies - riktigt bra!
Dia Psalma - såg sista låten typ, men såg ju dem på S2 i våras.
Vader - melodiös metal med tryck och dubbelkagge.
Melody Club - såg sista fyra låtarna medan vi väntade på Pär och hans kompis, verkade som publiken hade skoj.

Fredag:
Miss Li - lika bra som förväntat, dålig scen och kasst ljud dock.
Di Leva - absolut oplanerat, har sett honom tidigare och detta var sämsta spelningen.
Mando Diao - såg tyvärr bara sista låten (superångest), det verkar varit ett riktigt skönt publiktryck annars...
Alice Cooper - kul att ha sett men jag tyckte det kändes lite platt, gubben har blivit gammal.

Lördag:
Bob Log III
- festivalens skönaste, inte någon dussinartist.
Lars Winnerbäck - trångt som sjutton men att äntligen få höra honom live!
The Ark - såg sista låten, ger mig absolut ingenting.

Nu är det alltså över för i år, ett år till nästa festival... Jag begriper inte hur de ska kunna toppa banden som kom i år, ska bli intressant att se... Nästa större projekt för egen del är Classic Car Week i Rättvik med Great Lake Day vecka 31.

Peace out!

\m/


RSS 2.0