Lelle goes drama...

Om jag ändå ska bli anklagad av en viss sambo för att vara en dramaqueen kan jag väl lämna lite tips till andra i samboförhållanden...

* När du inte får som du vill:
    - pluta med underläppen

* När han ändå inte ger med sig:
    - pluta med underläppen och blinka frenetiskt med dina långa ögonfransar

* Fungerade inget av de två ovanstående:
    - pluta med underläppen, bli arg och dra ihop ögonbrynen

* Sista utvägen när ingenting annat fungerar:
    - slut ögonlocken till hälften, fäll huvudet bakåt, för med en dramatisk gest upp handen mot ansiktet och lägg handen mot pannan (handflatan utåt, avslappnad handled) och uttala med svag röst de avgörande orden: "Jag känner hur jag blir svagare, hur kraften lämnar mig. Snart är det över." Sucka sedan djupt och se mycket, mycket lidande ut.
Fungerar varje gång!


Lycka till!

\m/

Olidligt var ordet

Pär har för vana att snabbt memorera de freudianer jag häver ur mig och posta dem i sin blogg (exempel hittar ni här och här). Så nu kan alltså inte jag vara sämre - även om den här specifika händelsen inte kan ses som något positivt för undertecknads del.

Tidigare ikväll i soffan:
Jag försöker erkänna några synder för Pär och öppnar konversationen


Lelle: - Jag har varit olydig.
Pär: - Va, är du olidlig?
Lelle: - Vad sa du nu egentligen?
Pär: - Ehh...

\m/

Förkylt läge

*host*  *attjoo*  *host*  *snörvel*

Det är såååå synd om mig!

\m/

Att välja kortkommando...

Jag kanske bör se över vilka kortkommandon jag använder på MSN. Försökte nyss skicka en youtube-länk till Pär att lägga in i sin blogg. En bild säger mer än tusen ord - eller hur är det nu?

<hahaha>


<godnatt><på><er>

\m/

Soundtrack Of My Life V

Jag har köpt en ny bil och ska sälja min lilla Nissan. Syster Liten och jag
säger adjö till en epok i våra liv...



Backyard Babies - People Like Us (2006) - Roads


\m/

Köks-Hitler

devil_me_bruschJag vet inte vad det är med mig, men varje gång jag går in i ett kök för att laga mat förvandlas jag per automatik till "Köks-Hitler". Jag älskar mat - att äta mat, men att tillaga den verkar vara icke kompatibelt med mitt kontrollbehov. Om tomaterna inte skärs på det vis jag önskar, kan den stackare (numera ofta Pär) som inte förstått att jag måste ha tomaterna på det viset räkna med ett mindre utbrott i stil med det Pompejii fick uppleva år 79 e.kr.

Detta gäller även diskning, hur man häller av makaroner, hur man skär paprika och så vidare i all oändlighet... Jag begriper inte riktigt själv varför hornen växer ut bara för att jag slår på plattan på spisen, kanske skulle Freud ha någon vettig teori?

Min farmor har börjat avsluta våra samtal med "Var snäll mot Pär nu så han inte lessnar ur på dig." och "hälsa att farmor tycker synd om honom". Hmm, hon har ju inte ens träffat den riktiga Köks-Hitler...

Godnatt!

\m/

Fasar för Facebook

Nu har mina bloggar blivit lidande på grund av Facebook. Jag begriper inte vad det är som är så speciellt med det där stället, i och för sig har jag hittat på ett helt gäng med folk som jag säkert inte träffat på mer än fem år. Men ändå...

Inkorgen på mailen svämmar över med förfrågningar och inbjudningar till allsköns saker vilka mer än hälften är sådant man inte begriper sig på. Igår när jag läste min mail var över hälften av e-postmeddelandena från Facebook. Hur som helst är jag fast, jag tror jag får införa någon form av registreringsförbud på nätet tills det att vi fått ordning på allt inför och efter flytten om några veckor. Jag begriper inte hur tiden ska räcka till utan Facebook, MSN och alla andra ställen där man interagerar med människor.

Skannade förresten igenom Pärs dator härom kvällen med NOD32 och hittade då en worm: win32/Apler.B. Är det någon som vet vad det är för något? Google hade inget riktigt bra svar att erbjuda, inte heller på Esets websida fanns det något som gav ljus åt min funderingar.

Nu ska jag åka och äta lunch med Pär för att sedan fortsätta upp till Leksand och hämta min nya bil!

Bye 4 now

\m/

Däckad på soffan...

Sitter i soffan och dricker vin, slösurfar och försöker hålla ögonen öppna. Risken för att jag däckar snart är överhängande. En veckas slit är till ända, för de allra flesta i alla fall. Själv har jag två dagar kvar att jobba den här veckan. Det vill säga lördag och söndag på videobutiken. Måndag är jag ledig, sedan börjar det om igen.

På tal om att däcka på soffan så var det precis vad Pär gjorde igår kväll när jag kom hem från jobbet. Satt som vanligt framför datorn och väntade på att Scrubs skulle börja. Koncentrationen var ganska odelat fokuserad på skärmen. Scrubs började och jag såg att det var ett avsnitt som jag redan sett ett par gånger så jag fortsatte mitt surfande med bara ett öga på TV:n. Efter en stund tyckte jag att det var underligt att Pär som satt bredvid mig i soffan inte skrattade eller gav några reaktioner på JD, Elliot, Dr. Cox och de andra i Scrubs-gänget så jag slängde ett öga över axeln och vad fick jag se? Klockan 22.50 igår kväll satt min sambo helt utslagen i soffan och snarkade med fjärrkontrollen tryckt mot bröstet.

Tyvärr hade jag ingen kamera i närheten, annars hade det varit ett ögonblick att föreviga! Vi får väl se vem som däckar först ikväll, även om jag är trött som en gammal amiga tror jag att det blir Pär som viker sig först...





Godnatt på Er!

\m/

När-TV rules!

Borlänge När-TV kan vara ganska underhållande då det är minst sagt varierande kvalité på inslagen. Pär zappade för en stund sedan förbi och vi fastnade - handdans. Handdans! Det var en herre som visade hur det gick till när man dansar med händerna, viftade och snurrade på handlederna, samtidigt som han underströk vikten av att vara "mjuk i handlederna".

Det var nog det bästa på länge. En annan favorit är ett inslag om kyrkbåtsrodd någonstans här i kommunen. Ja ja, det är ju tur att jag är så perfekt...

Hojt!

\m/

Gör en insats för Winnerbäck & Miss Li

Pär  tycker att Bruce Springsteens senaste låt Radio Nowhere är mycket bättre än Om Du Lämnade Mig Nu med Winnerbäck & Miss Li, han har en liten omröstning i sin blogg. Nu uppmanar jag er kära bloggläsare att klicka på länken och slå den befängda tanken ur huvudet på honom en gång för alla.

Vote here for Winnerbäck & Miss Li!



\m/

Facebook-hooked...

Jaha, då åkte man dit. Tänkte att man kanske skulle ta och kolla vad det var för speciellt med Facebook, det tog mindre än 48 timmar innan Facebook blev det första jag kollade när jag satt mig vid datorn. En eloge ska de ha, de gör verkligen allt för att man ska fastna, bjuda in vänner till än det ena och än det tredje.

Jag har ingen riktig koll på stället, men jag förstår om arbetsgivare vill förbjuda sina anställda att ha Facebook för det hindrar dem i deras arbete. Jaja, förhoppningsvis klarar man sig utan att bli beroende, jag har dock inte som vana att bli beroende av saker - eller?

I och för sig så har jag lämnat in min mobiltelefon och håller på att klättra på väggarna när jag måste använda min gamla "leksakstelefon" medan jag väntar på att återfå en av mina käraste ägodelar. Sedan är jag beroende av musik, ketchup och några andra livsviktiga saker. Dock har jag ännu inget riktigt beroende av någon speciell sida eller funktion på Internet. Men utan dator skulle nog livet vara näst intill meningslöst...

Nejdå, jag är inte den som blir beroende?!

Good Night & Sleep Tight

\m/

Om du lämnade mig nu...

Måste bara pusha lite för en av årets bästa låtar. Definitivt årets bästa svenska låt - Om Du Lämnade Mig Nu med Lars Winnerbäck och Miss Li. Jag fick rysningar första gången jag hörde den. Sjukt bra!

Winnerbäck kommer till Borlänge den 24 november och biljetter köper jag den här veckan, det är ännu bara lite oklart hur många vi blir som ska gå. Vi är nu uppe i fem personer utan att ha kollat med speciellt många.

Min alldeles egen pojkvän blåvägrar dock, verkar vara bara av principskäl. Själv är man snäll och erbjuder sig att följa med på Springsteen i Globen i december, medan han tycker det är alldeles för jobbigt att gå tvärs över stan till Maserhallen! Ja ja, jag ska i alla fall gå.

Peace Out

\m/

En äkta gagnsing - eller bara morbid humor?

Gagnsingar (personer från orten Gagnef) är som bekant kända för att vara snåla, och i ärlighetens namn skulle jag vilja påstå att det i många fall också stämmer.

Träffade förra veckan just en sådan som börjar närma sig pensionsåldern och över en kopp kaffe kom diskussionen att leda in på döden. Följande konversation utspelar sig (så gott nu bloggägaren kan minnas).

Gagnsing: Ja, snart är det bara att packa ihop och gräva ner sig.
Annan kaffedrickare: Döden är något som vi alla en gång möter.
Gagnsing: Precis, döden är det enda här i livet som är rättvist.
Annan kaffedrickare: Till och med du Lelle, fast du har nog lite längre dit än vi.


Gagnsing: Jag har funderat på om man ska börja snickra på sin egen låda. Det blir billigare så.

Övriga vid fikabordet skrattar lite...


Gagnsing: Fast man kan ju förstås inte göra kistan av vad som helst om den ska brännas.
Annan kaffedrickare: Jaså, du vill brännas?
Gagnsing: Ja, eller enklast vore väl om de stoppade ner en i ett dräneringsrör, då kunde de begrava en stående så tar man inte så mycket plats. Kanske kunde man få rabatt då?


Godnatt på Er!

\m/

Det säger du älskling...

Följande konversation utspelade sig i soffan under en reklampaus på TV ikväll.

Pär: Den måste vi gå och se!
Lelle (filar på naglarna): Va, vilken?
Pär: Den där filmen, Kärlek på Menyn.
Lelle: Jaha, varför då?
Pär: Catherine Zeta-Jones är med!
Lelle: Och?
Pär (tvekar på svaret): Jaa, hon är säkert duktig...

Kommentar överflödig...

\m/

Workoholic-Lelle

Ska alldeles strax ner och jobba. Helgen har varit lugn (med ett litet undantag för fredagkvällen som bjöd på lite Irish Coffe och en flaska vin). Gårdagen var stendöd, jag var stendöd. Har jobbet som en iller den här veckan, ska göra veckan sista pass nere på videon nu om 25 minuter.

Får se om jag hinner blogga något vettigt till kvällen annars kommer ett inlägg imorgon när jag är ledig. Pär är och firar sin bror som fyller systembolagsålder idag. Grattis till honom!

Nu måste jag göra mig i ordning. Det börjar bli lite tajt om tid. Som vanligt när det är jag bör jag väl kanske tillägga.

Hojt!

\m/

Suckar på nattkröken

Jag får damp. Kom hem från jobbet 23.15. Då har min kära sambo klickat på en länk som han fått på MSN - virus eller något annat skräp. Suck... Käkade lite och satte mig sedan vid hans dator för att plocka hem ett program för att se om det gick att hitta vad det är för något. Då har nätet lagt ner! Så nu bloggar jag från mobilen medan Pär säkerhetskopierar alla bilder och annat viktigt.

Gaaahhh! Jag orkar inte...

Godnatt på Er!

\m/

På väg...

Sitter nu i bilen på väg vill IKEA. Ska bli riktigt roligt för en shoppingnarkoman som jag. Jag vet inte om min sambo är lika exalterad som jag... Han har hotat med att glömma kortet hemma. Jaja, bara det inte blir något gnäll på IKEA imorgon så... Idag ska jag reka lite medan Pär ser på fotboll.

Trevlig helg!

\m/

RSS 2.0