Akustisk spelning...

I Borlänge vid grabbens dator 02.25 - natten mot torsdag

Hanoi Rocks kommer förutom sin ordinarie spelning på Peace & Love ge en akustisk spelning på fredagen. Ser fram emot det! Det är alltid något speciellt med akustiska spelningar och album.

Enligt peaceandlove.nu så är det inte klart var och när spelningen kommer äga rum och inte heller vad prislappen kommer landa på, men det är ingenting som jag är i akut behov av att veta nu heller. Jag kommer inte vika en sekund från Borlänge under festivaldagarna i vilket fall.

26 dagar kvar!

Godnatt på Er!

\m/

En hel del hemligheter

I Borlänge vid grabbens dator 17.56 - onsdag

Människor ljuger och undanhåller sanningen en hel del i vårt avlånga land verkar det som. Kanske fyller den här bloggen en semiviktig funktion? Man mår ju inte bra av att gå runt och bära på mörka hemligheter men här får man möjlighet att avslöja dem och samtidigt vara anonym. Intressant slösurfing på bikten.

Slösurfat är för övrigt vad jag gjort hela dagen. Känner mig fruktansvärt onyttig.

\m/

Rom - radarparet på semester

I Borlänge vid grabbens dator 14.02 - onsdag

Så här i efterhand är man glad att svenska inte är ett speciellt universellt språk.
Det räckte väl med att vi sprang runt i Rom och fotograferade en toffel, inte behövde vi väl bjuda stadens invånare på våra mer eller mindre intelligenta uttalanden och incidenter. Men som jag tror att jag skrivit någonstans här i bloggen så tycker jag att det är viktigt att ha självdistans och kunna titta i backspegeln och le åt sig själv - så varsågoda:

SVENSKA ÄR INTE UNIVERSELLT
Har hämtat vårt bagage och kommer ut i ankomsthallen. Vi har köpt biljett till bussarna som går mellan flygplatsen och Termini Stazione (centralstationen i Rom). Men var ska vi gå nu? En värdinna från bussbolaget ser oss förvirrade resenärer...

Värdinna: Are you going to Termini Station?
Lelle: Jaa (på svenska samtidigt som jag nickar stort).
Värdinna: (höjer på ögonbrynen och ser förvirrad ut).
Pär: Yes, please.

Lelle lär sig att Italienarna inte talar svenska...


DEN DÄR J-LA FONTÄNEN
Nu är det så att jag är ganska säker på att fontänen Fontana dei Quattro Fiumi av Bernini är den som huvudpersonen i Dan Browns bok Änglar och Demoner har ett vilt slagsmål i fram mot slutet av boken. Den måste ses, det har jag redan bestämt.

Lördag: Jag går igenom kartan över Rom som för övrigt är det första vi inhandlar när vi kommer till centralstationen.


Lelle: Nu har jag hittat allt vi vill se och ringat in det, men var f-n är fontänen någonstans?

Söndag: Går på söndag förmiddag igenom kartan för att vi på bästa sätt ska ta oss runt till de olika sevärdheterna.


Lelle: Men titta! Här står det ju Bernini, den ligger på vägen hem efter Spanska Trappan, så vi kommer gå förbi den.

Vi går runt Rom och är efter Spanska Trappan rätt orkeslösa och utmattade. Vi letar oss hur som helst fram till fontänen som jag ringat in på kartan. Vi blir stående i ett gathörn och blickar ut över vad som enligt mig ska föreställa Fontana dei Quattro Fiumi.


Lelle: Är det här verkligen rätt?
Pär: Jag vet inte...
Lelle: Ähh, nu går vi hem.

Brydde oss inte ens om att fotografera mästerverket...

Måndag: Tittar nu åter på kartan innan vi lämnar hotellrummet för att se vilken väg vi skall gå för att komma till Vatikanstaten.


Lelle: Men titta! Här är ju Piazza Navona där ska ju fontänen ligga. Den vägen kan vi ta tillbaka från Vatikanstaten. Jag fattar inte att jag inte sett den tidigare, den ligger ju alldeles vid Pantheon (tempel där vi varit dagen innan).

En stund senare...

Lelle: Du... Den där fontänen vi var vid igår hette ju inte ens Bernini ser jag nu. Det står ju Barberini...

Radarparet knallar iväg med sin toffel till Vatikanstaten och går efteråt i riktning mot Piazza Navona och Fontana dei Quattro Fiumi. De svänger in på Piazza Navona och givetvis:

Lelle: Neej! De håller på och utför underhåll på den!

Så den där fontänen vi letat efter i tre dagars tid är avstängd och fullständigt omgärdad av byggnadsställningar.

Pär: Jo, men torget är ju fint i alla fall...

Och det var ju sant, förstås.


VASA?
Petersplatsen, måndag eftermiddag. Pär står för övrigt med en toffel under armen och får en del forskande blickar. Vi funderade på att traska vidare och besöka Vatikanmuseet och Sixtinska kapellet. Vi hade dock inte full koll på var de låg.

Pär: Mumlar något ohörbart.
Lelle: Mm.
Pär: Du hörde inte vad jag sa va?
Lelle: Nej...
Pär: Nähä, det var ju tur.
Lelle: Nej, men säg vad du sa nu!
Pär: Lova att du inte skrattar!
Lelle: Ja (skrattar redan)
Pär: Jag sa - jag tror att Sixtinska kapellet ligger inne i Vasamuseet.

Jaså, så Vasamuseet ligger i Rom numera?

Nädå, jag skrattade inte! Jag lovar!


VAR HAR DU VARIT PÅ SEMESTER LELLE?
På en parkering utanför ett värdshus i Flen på vägen hem. Jag talar med min mor i telefon...

Lelles mamma: Har ni skickat några vykort då?
Lelle: Nja, vi har ju skrivit men det blev så stressigt och så hittade vi ingen postlåda så de är med hem.
Lelles mamma: Nej, vad tråkigt!
Lelle: Men vi tänkte posta dem här hemma i Sverige. Jag hoppas bara att de kommer fram, det är ju grekiska frimärken på...

Ja, båda länderna ligger ju vid Medelhavet...


STILLASTÅENDE KROCK...
Denna incident roade nog Pär mer än den roade mig, men i och med att han redan har nämnt detta i sin blogg kan jag väl bjuda på den jag också. Jag hade kört ända från Skavsta, med ett stopp i Flen och det sista vid Lappens gatukök i Hedemora.

När vi ätit klart där ville jag ha kaffe och vi bestämde oss för att ta en Drive ThruDonken. Det var kö för att beställa och vi väntade ganska länge. Då får Pär för sig att han ska byta skiva och i och med att jag är hans flickvän och därmed besitter "flickvänsvetot" så var jag tvungen att kontrollera vad det var för musik han planerade för slutetappen på resan. Av någon anledning så släpper jag på bromsen men behåller givetvis foten på kopplingen och bilen rullar sakta, sakta in i den BMW som står framför oss och beställer. Shit vad pinsamt! 

KAN INTE HITTA DET ORDET I SAOL
Hela vägen till Borlänge sitter Pär och påpekar hur oerhört underhållande han tyckte det var att jag lyckats "krocka" i princip stillastående. Till slut ger svar på tal genom att hänvisa till en olycka som Pär var med om för några år sedan.

Lelle: Men, men, ska du säga något du har ju sopat gatan med en sån där moped(...), öhh, mopedcyklist!

Jo, för det är ju också ett ord, eller?


Tyvärr måste jag meddela att mitt minne svikit mig för jag vet att Pär kläckte något som inte var alltför "bright" en morgon men jag kommer inte ihåg vad det var. Själv vet han givetvis vad det är han sagt men vägrar att avslöja - typiskt...

Teknikens utveckling

I Borlänge vid grabbens dator 14.02 - onsdag


Ur artikel i Dala-Demokraten, måndag 28 maj, med rubriken "Raggarrallyt slog nytt rekord"

"Hela 340 bilar kom till stat (jo, det stod faktiskt stat, min anm.), vilket innebär ett nytt rekord. Bilarna åkte en sträcka på omkring tio mil och svarade på ett antal frågor efter vägen."


Det är inte illa vad tekniken går framåt - snart behövs kanske inte förarna över huvud taget?

\m/

Ej kontaktbar...

I Borlänge vid grabbens dator 13.22 - onsdag

Det är inte klokt egentligen. Lider som jag kanske nämnt tidigare av sömnrubbningar modell gigantiska. Somnade någon gång efter halv sex i morse. Detta trots att jag endast sovit tre timmar natten innan. Idag tog den senaste veckans sömnbrist ut sin rätt.

Jag skulle börjat jobba klocka 10.00 men insåg redan i natt att jag nog skulle vara för trött och tänkte ringa in och höra om jag kunde komma in efter lunch. Hade mobilalarmet ställt på 08.00 samt 09.05, så även min klockradio på radio klockan 08.00 och alarm 09.00. Vaknade jag? Nix. Chefen ringde enligt samtalslistan i mobilen klockan 11.15 - med största sannolikhet för att fråga var jag var - hörde inte telefonen som låg på kudden bredvid mig. 11.30 ringde Pär och då först vaknade jag och visste inte riktigt var jag var men lyckades svara i alla fall...

När jag väl sover så verkar det som att inte ens en jordbävning skulle kunna väcka mig. Det skulle nog bäst beskrivas som ett koma-liknande tillstånd. Ni skulle bara veta hur högt min ringsignal på mobilen låter. Hoppas att jag aldrig behöver vistas i något krigshärjat område för jag skulle inte vakna om bomblarmet gick...

Hej så länge!

\m/

Blur tidernas bästa rockband?????

I Borlänge vid grabbens dator 02.09 - natten mot onsdag

Insomnia - som vanligt. Pär har just gått och lagt sig...

25.000 personer kan ha fel, jag lovar! På aftonbladet.se går det att läsa följande artikel som berättar hur 25.000 radiolyssnare i Storbritannien har fått rösta fram tidernas bästa rockgrupp. Vinnare - Blur...

Skulle jag lista finns inte Blur med på top 100 ens en gång. Jag har däremot lite svårt att säga vilken grupp som skulle kamma hem förstaplatsen på min lista men jag kan här utan inbördes ordning lista tio rockband som skulle hamna på top 20 i alla fall.

Mötley Crüe
Kiss
Motörhead
Black Sabbath
Metallica
Backyard Babies
Alice Cooper
Foo Fighters
Queens of the Stone Age
Aerosmith


Givetvis är det svårt att göra en sådan här lista
och när inlägget  väl är publicerat på bloggen så kommer jag komma på ett gäng andra grupper som förtjänar en plats på top 20. En sak vet jag dock alldeles säkert - Blur gör det inte!

Ska försöka sova nu, men det känns lite smått hopplöst...

Godnatt på Er!

\m/

Musikshopping - omöjligt att motstå tydligen...

I Borlänge vid grabbens dator 02.52 - natten mot tisdag


Var ute och shoppade grejer till Pärs lägenhet idag (mitt initiativ kanske...) men kunde inte hålla fingrarna i styr när vi råkade ramla i en skivaffär. Det är sjukt vad med pengar jag spenderat på musik på sistone. Speciellt när jag i princip inte har några pengar. Det var inte några dyra skivor som blev inköpta idag heller men å andra sidan så var de inte bland top-20 på inköpslistan över skivor jag vill ha heller...

3 Doors Down - Away From the Sun (2003)
The Rasmus - Hide From the Sun (2005)

Noterade just i skrivande stund att de båda albumen har ganska närliggande titlar. Jag hade inte en tanke på detta - skumt...

Nu blir det sängen för mig, ska jobba i Leksand i morgon och har under dagen idag slitit med Pärs lägenhet. Kanske tar jag mig lite för stora friheter men jag kan inte hjälpa det... Kommer nog ett inlägg med bilder på förändringarna inom en ganska snar framtid. Har inte bara ändrat om i lägenheten utan också gett den en rejäl avdamning - behövdes kan jag säga...

Godnatt på Er!

\m/

Children of Men

I Borlänge vid grabbens dator 02.26 - natten mot tisdag


Året är 2027, inget barn har fötts till världen på 18 år. Mänskligheten har börjat misströsta när det inte finns någon framtid att tala om. Nationer världen runt rasar samman. Vi möter Theo i London, han liksom många andra har gett upp hoppet. Han är egal för vad som sker runt omkring honom - ett resultat av samhället och det faktum att han förlorade sin tvåårige son Dylan till en influensapandemi runt år 2009. Han blir kontaktad av en grupp aktivister som försöker stoppa de brittiska myndigheterna från att avvisa alla invandrare. Gruppen behöver hans hjälp att föra en kvinna ut ur landet. Theo behöver pengarna de erbjuder och går med på att hjälpa dem. Det visar sig snart att Kee, som kvinnan kallas, är gravid. Alla kvinnor har de senaste 18 åren varit infertila men Kee är i högsta grad havande. Härifrån fortsätter filmen med huvudkonflikten som är att föra Kee i säkerhet utanför Storbritanniens gränser. Jag vill inte avslöja för mycket av filmens handling utan rekommenderar istället att se den.

En av de saker som jag gillar med filmen är hur den belyser vad rädsla kan driva människan till. I filmen ser man tydliga paralleller till Nazitysklands koncentrationsläger och getton. Allt sprunget ur rädsla för "de andra" som är avvikande från den kulturella normen.

Det allra tydligast framträdande i historien är frälsartemat. Mirakulöst nog kommer det att födas ett barn till världen - mänsklighetens sista hopp. Frälsartemat är vanligt förekommande i filmer och kan vid det här laget kännas ganska klyschigt. I den här filmen tycker jag dock att det fungerar - det är nästan en förutsättning. Likaså är Kee ensam med sitt barn, någon fader presenteras aldrig och inte heller får man någon förklaring på varför just hon är fertil.

Filmen behandlar känslor som rädsla, kärlek, desperation och likgiltighet. Samtidigt ser man hur människor kan offra så mycket för något de tror på. Runt om i världen idag ser vi hur just detta sker, självmordsbombare, soldater som strider för att försäkra sin nation fortsatt "frihet" och så vidare...

En bra film som går att ses både som en vanlig futuristisk action-thriller eller om man så vill även på ett djupare plan.

\m/


Vinn en njure...

I Borlänge vid grabbens dator 00.36 - natten mot måndag

Men snälla! Hur långt kan man gå för att generera tittarsiffror egentligen? I Holland kommer nu en dokusåpa där deltagarna är i behov av en njurtransplantation och där "vinnaren" får en ny njure. De övriga får, antar jag, fortsätta hoppas på att en donator ska dyka upp via den vanliga sjukvården. Dessutom är det kvinnan som ska donera en av sina njurar som avgör vem som "vinner". Tittarna får rösta men de fungerar som vägledning för donatorn. Länkar här till artikeln på aftonbladet.se.

Någonstans måste det ju finnas en gräns för vad det är moraliskt försvarbart att producera en dokusåpa om. Dessa kvinnor som ställer upp - vet de vad de ger sig in på? De är troligtvis i en ganska desperat situation i livet. Den kvinnliga donatorn -  hur kommer hon att må om någon av "förlorarna" skulle gå bort innan de fått någon transplantation?

Jag hoppas att den holländska TV-publiken bojkottar programmet - det är föga troligt, men ändå... Det kommer säkert att dra en stor publik, makabra saker har en sådan tendens. (Förr samlades ju människor på gator och torg för att se när bilan på giljotinen föll.

Ursäkten att den viktiga frågan om organbrist lyfts fram är inte ens skrattretande, det är bara kass. Är det någon på BNN (TV-kanalen som sänder produktionen) vill lyfta fram kan de ju till exempel anordna en gala eller en temakväll med dokumentärer och intervjuer - en dokusåpa, nja...

Jag är garanterat inte den första att blogga om den nya dokusåpan och måhända inte den sista heller. Kände bara att jag inte kunde låta detta passera utan kommentar. Sedan kan man ju givetvis diskutera vidare om det är rätt av politiker att försöka hindra att programmet sänds - yttrandefriheten har ju sin givna roll i ett demokratiskt samhälle. Det jag tycker är att man innan man ens kommer på tanken att producera något liknande, tänker efter - före...

\m/

Måste sluta besöka den där affären...

I Borlänge vid grabbens dator 03.09 - natten mot söndag

Independance Day på Canal+ Film3. Sitter längst ut på soffkanten med Pär sovandes bakom ryggen på mig. Borde väl väcka honom så han får gå och lägga sig i sängen men jag har inte riktigt mage till det.

Igår var det jobb uppe hos fotografen i Leksand, sen hämtade jag upp Syster 1 och 2 i Insjön och tog med mig dem till Borlänge. Åkte förbi Kupolens köpcentrum innan vi fortsatte hem till Pär. Käkade Nuggetsmål på MAX och köpte godis för hundra pix på jobbet innan vi knatade ner till bion och såg Pirates of the Caribbean III.


Det är besöket på Kupolen som föranlett rubriken till detta inlägg. Kände ett sug redan i bilen från Leksand och sa till tjejerna att vi kanske kunde svänga förbi Rocks (skivaffären) innan vi åkte hem till Pär. Väl inne i affären drabbas jag av det där viruset - vad kallas det nu igen? Jo, just det - "måste-shoppa-viruset". Hmm, det är ju tur att Rocks har så humana priser i alla fall. Betalade sammanlagt 468 kronor för följande artiklar:

Album: THE HORRORS - Strange House (2007)
Album: TAKIDA - Make You Breathe (2006)
Album: MY CHEMICAL ROMANCE - Three Cheers for Sweet Revenge (2005)
DVD:    MÖTLEY CRÜE - Carnival of Sins (2005)
Tidning: Close Up Magazine

Fortfarande vidhåller jag att jag kom riktigt billigt undan men jag hade väl kanske inte riktigt de där pengarna att spendera från första början.
Syrran sa att hon nog hade låtarna på Takida-skivan om jag ville ha dem. Men jag är av den åsikten det inte är original - det har något att göra med "måste-äga-viruset" som jag drabbats av när det kommer till skivor. Ja, ja, det är min hobby, andra betalar ju multum för att springa på gym och andra sådana där hurtiga aktiviteter som jag sällan engagerar mig i (jag kanske borde men det är en annan sak).

Har inte lyssnat så mycket på The Horrors-skivan men återkommer när jag hunnit med det, kan redan nu säga att de för tankarna tillbaka till Sex Pistols. De andra två köpte jag för att jag lyssnat mycket på dem och tycker de är bra. My Chemical Romance senaste skiva - the Black Parade - är dock bättre än den nyligen inköpta Three Cheers for Sweet Revenge. Trots det är den så bra att den måste ägas.

Nej, nu ska jag väcka Pär och skicka honom i säng. Blir nog att följa efter själv för att försöka lägga huvudet på kudden. Har verligen problem med sömnen - sova, vad är det?

Godnatt på Er!

\m/

BLOG WARS - the Alliance...

I Borlänge vid grabbens dator 02.33 - natten mot söndag

Vito och Sonny är försvunna ur lägenheten! Jag har ingått i allians med Xibra som nu bistår mig i min kamp mot grabben i Blog Wars.

För en stund sedan tackade Xibra för sig och lämnade lägenheten med Vito och Sonny under armen. Jag väntar med spänning på fortsättningen som jag är helt övertygad om att ni kommer kunna följa i hans blogg. Grabben är dock lite butter - minst sagt...

image124
Arkivbild på Vito, Sonny och Kiwin
när de anlände hem till lägenheten
från Ernst & Elvis bröllopsfest.


Det verkar som Blog Wars har fått en nytändning!

\m/

Bästa kommentaren!

I Borlänge vid grabbens dator 00.45 - natten mot söndag


Syrran bjöd på en av de bättre kommentarerna på den här sidan året igår kväll efter vi kommit hem från Pirates of the Caribbean III. Som för övrigt var en helt okej avslutning på trilogin.

Pär har beskrivit händelsen som ledde fram till min kära systers uttalande. Kan tillägga att den manlige sångaren är Gerard Way i My Chemical Romance.

Peace out!

\m/

Är du trött på listor - läs inte...

I Borlänge vid grabbens dator 15.22 - lördag

Som sagt. Jag gillar listor! Hittade den här på Angelicas blogg och självklart vill jag också göra "fylleri-övningen". 

BRUKAR DU :
Titta på dig själv i spegeln: Alldeles för ofta - inget blir ju bättre av det direkt...
Gnälla: Japp, speciellt om bilden som möter mig i spegeln.
Skrika: Nja, nej, inte så ofta i alla fall. 
Sova: Inte är det mycket - lidit av insomnia ett bra tag nu.
Ha ångest: Nej, det är bara onödigt, ofta har man ångest för sådant man inte kan påverka eller sådant som redan hänt. 
Ta mediciner du inte borde ta: Nej, men ett antal jag måste ta.
Vilja dö: Nej, har man en gång varit halvvägs på "andra sidan" så är man tacksam att man lever.
Drömma mardrömmar: Jodå, verkar ha en förkärlek för små vättar som vill skada mig...
Ta droger: Nej.
Försöka vara annorlunda: Behöver inte försöka. 
Klä dig i svart: Ofta och för det mesta.
Gå till kyrkan: Ja, bröllop, dop och i värsta fall begravningar.
Gå i skolan: Nej, men jag saknar högskolan grymt mycket. 
Röka: Hrmm...
Ljuga: Försöker undvika det, men en vit lögn ibland kanske?
Hata folk: Hata är ett starkt ord.
Lita på folk: Jag försöker men cynisk som jag är så står jag alltid mig själv närmast.

VEM :
Saknar du: Pär (han är på jobbet)...
Vill du döda: Nja, det finns nog ingen på den listan just nu.
Rörde dig sist: Pär.
Vill du slå: Alla jag spelar spel mot (kan inte förlora).
Vill du kittla: Det blir väl stackars Pär då.
Kramade du sist: Pär.
Vill du prata med: Marilyn Manson.
Skrek du på sist: Vet inte, min käre far?
Vill du vara som: Jag vill vara mig själv - uppskattad för den jag är.
Sårade dig sist: No comments - don't need to rub it in...
Vill du bli galet full med: Dieselpiraterna.
Gjorde dig riktigt glad senast: Pär.
Fick du sms från senast: Syrran.
Ringde dig senast: Pär.
Är vackrast på jorden: Hur definierar man skönhet? Jag skulle vilja svar den människa som är genuint nöjd och lycklig med sig själv.

HAR DU :
För många vänner:
Nej, går det?
Förföljelsemani: Haha, nej, men fråga Pär...
Tvångstankar: Noop.
Någon annan psykisk sjukdom: Varför frågar alla det? Hmm, borde nog kolla upp det i alla fall;)
Någon fysisk sjukdom: Morbus Addisons sjukdom och autoimmun B12-vitaminbrist.
Någon skada: Nej, hade ett hyfsat blåmärke för någon vecka sedan dock...
Färgat håret: Japp, senast blont, eller halvorange, typ...
Brutit några ben: Never.
Några piercings: I ett öra.
Egen dator: Jajemänsan.
Bra självförtroende: Om vi säger som så behöver ingen boosta självförtroendet vad gäller mitt intellekt, men självförtroendet vad gäller det fysiska utseendet är väl i princip obefintligt.
Kysst någon: Givetvis (senast för en liten stund sedan).
Köpt kondomer: Öhh - ja...
Tagit nakenbilder: Men snälla, kommer nog inte hända, risken att hamna på nätet är väl ganska överhängande i dagens IT-samhälle?
Sagt jag älskar dig till någon i dag: Nej.
Bjudit ut någon: Japp. Ibland bjuder jag till och med ut mig själv...
Varit kär: Yes.
Dumpat någon: Ja, men det är vanligtvis tvärtom (brukar ofta följa i spåren av otrohet).
Stulit någonting: Stulit och stulit, snarare "lånat" utan att fråga om lov.
Lämnat landet: Si - Rom senast.
Rymt hemifrån: Nja, nej, det har jag inte.
Tuttat eld på nått: Japp - Rutger.
Gjort något olagligt: Jodå.

HUR :
Går du:
Går? Jag åker bil...
Springer du: Jag vet inte om jag någonsin sprungit (men skulle jag så skulle jag springa så skulle jag nog göra det som Phoebe i Vänner.)
Svarar du i telefonen: Genom att trycka på knappen "svara".
Fördriver du tiden: Dricker kaffe, gör listor, ser på film, ser på Scrubs - lyssna på musik räknas dock inte som tidsfördriv, det går under kulturell stimulans.
Mycket pengar har du: Alltid alldeles för lite.
Tjänar du pengar: Jobbar som bildredigerare och timmar i en videobutik.
Ofta bäddar du sängen: *host, host*.
Ofta diskar du: När jag inte står ut att se eländet längre eller när det är slut på saker att äta på.
Många stör du dig på: Inte många, sådant stjäl bara energi.
Ofta träffar du din familj: Ja, det är verkligen olika, jag träffar någon från min familj någon gång per vecka i alla fall.

TROR DU :
Att du kommer bli något:
Ja, annars blir jag sur...
På Gud: Nej, det tror jag inte i alla fall?
På rymdvarelser: Någon form av existens finns det nog där ute.
Att folk tycker om dig: Ja, någon som gör det finns det nog.
På ett liv efter detta: Man kan ju önska men mina erfarenheter säger att det är ganska mörkt och stilla.
Att fiskar kan tänka: Ja, om jag inte missminner mig så bevisade väl Mythbusters det i något avsnitt?
Att du kommer leva länge: Troligtvis kommer jag nog inte bli lastgammal. Det handlar dock inte om hur länge man levt, utan hur man levt sitt liv.

VÄLJ :
Katt eller hund: Katt.
Vit eller svart: Svart.
Varmt eller kallt: Kallt.
Vatten eller land: Vatten.
Sex eller kyssar: Jag vet faktiskt inte?
Telefon eller internet: Internet.
Musik eller tystnad: Musik.
Bok eller film: Bok.

Ha en trevlig kväll!

\m/

Inget Peace & Love för Babyshambles...

I Borlänge vid grabbens dator 22.52 - torsdag


Det har hänt en del på Peace & Love-fronten sedan jag listade "band-som-måste-ses" senast. Sugarplum Fairy har blivit klara (och ska jag vara ärlig har jag aldrig sett dem live). Elias & the Wizzkids likaså. Babyshambles har i dagarna ställt in sin spelning med ursäkten att "nya skivan drar ut på tiden". Förvånad? Nej...


Jag har köpt biljett - vore ju katastrof om man missat alltihop på grund av slarv.


"Camp Pär" är snart fullbelagt. Om jag inte missminner mig så är hans etta 39 kvm stor (eller liten...) och ett gäng gäster väntas använda den som party- och övernattningsplats. Söderifrån kommer tre av Pärs kompisar från folkhögskolan och eventuellt en från Stockholm. Sedan är det ju även min kära syster som tigger husrum. Så som bostadssituationen ser ut nu blir vi sju personer på knappt 40 kvm i tre dygn! Det ska bli ett äventyr i sig - hur ska vi få plats? Men närhet är ju mysigt;)


Här följer en ny uppdaterad lista på artister jag önskar se.


Självklara måsten är:
Alice Cooper
Mando Diao
Hanoi Rocks
Neverstore
Mustasch
Backyard Babies
Charta 77
Miss Li
Sugarplum Fairy
Dia Psalma


Andra som också hade varit roliga att se är:
Iggy & the Stooges
Crasdïet
Asta Kask
Hammerfall
Kalle Baah
Meshuggah
Nationalteatern
Sabaton
Sahara Hotnights
Vader
Weeping Willows
Blindside
Elias & the WizzKids
Enter the Hunt
Bob Log III
Memfis
The Horrors
Cryonic Temple
Stiko Per Larsson


Close-Up's Scen
Restrained
Fourever


Det är som ni kan se några fler band än sist. Hmm, väntar med spänning på spelschemat - lär nog inte hinna med så mycket mer än att springa mellan scenerna...


33 dagar kvar!


\m/


Miss Li håller klass...

I Borlänge vid grabbens dator 22.29 - torsdag

Nu är det nästan en månad sedan Miss Li släppte sitt album God Put a Rainbow In the Sky. Gillade skivan på en gång men tyckte nog inte att den var lika bra som hennes första - Late Night Heartbroken Blues. Nu efter att ha lyssnat in mig lite mer på skivan måste jag säga att det faktiskt är svårt. Texterna är bättre på God Put a Rainbow In the Sky medan jag gillar stilen på låtarna mer på Late Night Heartbroken Blues.

I och med nya albumet så har Miss Li definitivt placerat sig på "artister-som-måste-ses-listan" på Peace & Love.
Vill man höra något som inte är mainstream så kan jag varmt rekommendera Miss Li.

Ha det!

\m/

"Att-inte-göra-lista"

I Borlänge vid grabbens dator 23.46 - onsdag


Inatt när blogg.se låg nere satt jag och läste lite nybloggade inlägg på nybloggat.se. Där hittade jag ett inlägg som handlade om att istället för att göra "att-göra-listor" (för övrigt min specialitet) så borde man kanske göra  "att-inte-göra-listor". Länkar här till inlägget så ni kan läsa själva. Självklart så var jag tvungen att göra en, jag gillar ju som jag tidigare skrivit listor.

Lelles "att-inte-göra-lista"

Jag ska inte...
...åka till månen inom en snar framtid.
...på undersökning hos tandläkaren.
...gå på salsakurs.
...springa Lidingöloppet eller Stockholm maraton eller simma Vansbrosimningen eller åka Vasaloppet (eller faktiskt inte extremotionera över huvud taget).
...tillaga en tjälknöl.
...byta däck på bilen.
...plantera om krukväxterna.
...lära mig swahili.
...skriva klart blogginlägget om incidenter och kommentarer i Rom ikväll, har ingen lust.

Tänk vad mycket tid jag får över till annat! Nej, skämt åsido så är det faktiskt en ganska bra idé. Jag tror att jag tidigare nämnt att mina "att-göra-listor" kan vara ganska stressande då jag inte alltid hinner göra allt jag tänkt. Men att däremot skriva ner (kanske inte behöver göras på papper, fungerar säkert lika bra att göra en notering i huvudet) och vara tacksam för de saker man faktiskt slipper göra. Bör fungera avstressande... eller?

Godnatt på Er!

\m/

Jag ger upp - godnatt bloggsverige!

I Borlänge vid grabbens dator 00.28 - natten mot onsdag

Försökte skriva klart mitt inlägg om våra mer eller mindre smarta kommentarer och incidenter i Rom. Men när jag skulle spara (för säkerhets skull) så såg det ut precis så här på skärmen.

blogg.se s?ger godnatt


Öhh? Har nu försökt logga in i en timme eller så innan jag nu slutligen kom in och känner att jag inte alls har lust längre. Jag går och lägger mig...



I Leksand på jobbet 11.39 - onsdag

...och givetvis så hänger det sig igen när jag ska publicera, publicerar därför nu istället. Suckar djupt. Inlägget om kommentarerna kommer nog kanske till kvällen...

Ha en trevlig dag så länge!

\m/

Rom - Pärs mastodontinlägg färdigt

I Borlänge vid grabbens dator 03.02 - natten mot tisdag

Nu har Pär skrivit fyra inlägg om vår resa till Rom, de är indelade dagsvis och med en del bilder att beskåda. Som jag skrivit tidigare så känns det onödigt att jag ska sitta och göra samma sak, utan lat som jag är så länkar jag bara vidare till dessa inlägg för de som är intresserade att läsa...

Del 1 - De Första Intrycken Under Lördagen

Del 2 - Sevärdheter i Massor och God Mat

Del 3 - Besök i en Ny Stat och Vykortstrassel

Del 4 - Hemfärd, Nya Minnen och Krock Med Bilen

Men en sak måste ju erkännas - hade det varit jag som varit författare till dessa inlägg så hade åtminstone en pinsam episod med mig som huvudperson utelämnats. Nåja, är man lat så är man...

\m/

Usch! Äter vi verkligen det där?

I Borlänge vid grabbens dator 19.05 - måndag

Satt just och slösurfade lite på aftonbladet.se och hittade den här artikeln. Visst vet man väl att det förekommer underliga ingridienser i det mesta man stoppar i sig, sa för bara någon timme sen till Pär att man inte bör läsa innehållsförteckningen på leverpastejen han äter. Visst vet man också att kvällstidningarna ofta har en tendens att överdriva men jag väljer efter att läst den här listan på Livsmedelsverkets websida att undvika produkter med tillsatserna E 120 (ämne från insekten kochenillsköldlusen) och E 904 (ämne från lacksköldlusen). Nu kanske ni tycker att jag är petig och det kan så vara men ska jag äta insekter så vill jag i alla fall veta om det!

Ha en trevlig kväll!

\m/

BLOG WARS - för de som inte hängt med...

I Borlänge vid grabbens dator 04.18 - natten mot söndag

För de som inte följt med i mitt och Pärs bloggkrig - det så kallade Blog Wars - från första början, eller de som bara vill friska upp minnet kan klicka på den här länken för att se tidigare inlägg i ämnet. (Första inlägget längst ner på sidan).

Det senaste med anknytning till Blog Wars ligger i min blogg under kategorin Resa Rom - Vito på semester från Blog Wars.

It ain't over 'til the fat lady sings...


\m/

Rom - Vito på semester från Blog Wars

Borlänge vid grabbens dator 03.25 - natten mot söndag

Vito lyckades få de båda bittra fienderna i Blog Wars att tillfälligt lägga ner stridsyxan och åka till den Italienska huvudstaden. Maffiatoffeln lyckades på något vis även nästla sig ner i resväskan och följde med som fripassagerare.


Här är Vitos berättelse från den eviga staden:


                   LÖRDAG

lordag1
Under övernattningen i bilen på långtidsparkering vid Skavsta
upptäcker Lelle och Pär att jag de har fått med mig som
fripassagerare. -De ser väl inte allt för ledsna ut?

     

lordag5
Mina snälla medresenärer ordnade till och med en egen flygstol
till mig, fönsterplats och allt...

lordag7
Testar studsvänligheten i sängen på hotellrummet...

lordag8
...och inspekterar badkaret. Har haft roligare då Lelle och Pär
lämnat mig ensam här på rummet för att gå ut och äta
middag utan mig!

lordag9
Konstaterar att de i alla fall saknat mig under deras frånvaro.


                   SÖNDAG

sondag1
Jag och Lelle läser kartan för att bestämma rutten för dagen.

sondag2
Äntligen ute på Roms gator! Vem har snyggast solglasögon?

sondag3
Jag och Lelle utanför Colosseum med Forum Romanum i bakgrunden.

sondag4
Jag och Pär turistar inne på
det mäktiga Colosseum.

sondag6
Har gått guidad tur på både Colosseum och Forum Romanum,
börjar bli rätt trött nu. Folk här i Rom är så underliga, de stirrar så
förskräckligt på mig - har de aldrig sett en tvättäkta mafioso förut?

sondag7
Jag och Pär står på torget vid
Pantheon och beskådar en av
Roms alla duvor. Den verkar i
alla fall gilla mig...


  

sondag10
Pär och jag vid Fontana di Trevi.
Jag vill bada men det verkar enbart
vara Anita Ekberg förunnat.

sondag11
Lelle och jag har tagit oss fram till Spanska trappan
- mycket folk här.

     


sondag15
Pust! Äntligen! Nu verkar det som om vi gått färdigt för dagen.
Kopplar av med en caffe americano på McDonalds.

sondag16
Skriver vykort hem till mina vänner i Pärs lägenhet. Kunde tyvärr
inte låta Sonny, Ernst, Elvis och de andra följa med
-risken för upptäckt hade varit för stor...

sondag17
Jaha, nu har de dragit ut på ännu en runda till Colosseum och
Fontana di Trevi. Jag stannar här och kopplar av med en
Bacardi Breezer och en bra bok.

sondag18
Full och utmattad dimper Lelle ner på sängen och jag bjuder på
en halvnelson och brottar ner henne.

sondag19
Pär var inte lika rolig och slocknade i princip omedelbart.
Jag slappnar av och kurar ihop mig mellan mina medresenärer.


                    MÅNDAG

mandag1
Jag och Lelle tittar ut över Tibern och njuter av det fina vädret...

mandag2
Tittar på Castel Sant'Angelo och undrar om det fortfarande
används som gömställe för påven och de högt uppsatta
i Vatikanstaten.

mandag5
Äntligen framme i Vatikanstaten. Lelle poserar medan
jag är mer intresserad av Peterskyrkan.

  

  

mandag10
Duvan från Pantheon har förföljt mig. Jag försöker
få kontakt men förstår inte riktigt språket.

mandag11
Den hämtar en kompis och jag
blir genast dubbelt så nyfiken.

mandag12
Misslyckat rymningsförsök till min hemstad på Sicilien.
Gömde mig i en ryggsäck på Petersplatsen. Ryggsäcken
stod placerad bredvid några sicilianare men visade sig
tillhöra mitt resesällskap. Attans! Som straff för mitt tilltag
så låstes jag in på hotellrummet fram till avresan mot
Sverige dagen därpå.


                    TISDAG

tisdag1
Efter diverse förseningar på flygplatsen i Rom tog vi oss hem
till Sverige och Skavsta. Jag är fortfarande lite sur för att jag
missade chansen att ta mig till Sicilien. 



tisdag3
Här bär det av hemåt, Lelle är säker bakom ratten. Fast i
Hedemora lyckades hon med konststycket att köra in i en BMW
som stod före oss i kön till McDonald´s Drive Thru. Hon är alltså en
större trafikfara när hon står stilla i en kö än när hon är ute och kör
på vägarna. Och klagar på alla andra som kör bil gör hon också...

tisdag4
Äntligen hemma och skyndar genast in i vardagsrummet
för att hälsa på Sonny som jag har saknat. Och saknaden
har tydligen varit ömsesidig.


Det ryktas om att det kommer bli en hektisk period framöver då Lelle smider vidare på diverse planer under rubriken Blog Wars...

Arrivederci!

\m/

Och han klagar på mig?

I Borlänge vid grabbens dator 06.19 - lördag morgon

Jag tycker att jag har hört gnäll från grabben gällande den befängda föreställning han har om att jag skulle snarka. Jaså, vem är det då som sitter här vid datorn nu - klarvaken - och lyssnar på när han i godan ro drar timmerstockar därborta? Muttrar lite för mig själv...


Kan bara inte somna inatt. Det verkar vara helt hopplöst. Kommer med största sannolikhet vara mer död än levande imorgon. Hoppas jag vaknar innan jag ska till jobbet (börjar 16.30). Det regnar ute, det regnar mycket...

Godmorgon på Er!

\m/ 

Rom - vinet och maten...

I Borlänge vid grabbens dator 00.32 - natten mot lördag

Det ryktas om att Pär (grabben) håller på med ett riktigt mastodontinlägg om resan i sin blogg så jag väljer att inte göra ett likadant med hänsyn till de läsare som följer bådas våra bloggar. Istället delar jag upp det i några mindre inlägg och länkar till hans när det väl publiceras.

Man måste ju börja någonstans och jag börjar väl med det som ligger mig varmast om hjärtat (eller var det kanske magen?) det vill säga maten... Jag kan ju börja med att säga att pasta och pizza ska upplevas på italienskt vis. De svenska så kallade pizzeriornas prestation bleknar allvarligt i jämförelse. På sätt och vis är det ju något positivt - det är ingen större risk att man inom en snar framtid kommer ramla in på närmaste pizzeria och svulla i sig när man är för slö för att laga mat...

Hur som helst...

Lördag
Lunch: Det måste erkännas att det faktiskt blev Mc Donalds till lunch när vi anlänt till Rom... Kanske inte så spännande men vi visste inte var vi var, vi var hungriga och behövde någonstans att läsa kartan för att hitta till hotellet. Vidare trevlig personal var det inte heller men som sagt - Mc Donalds.

Middag: Pizza såklart! Vi hade sovit över lite grann och var ganska hungriga, till slut hamnade vi på en irländsk pub som definitivt kunde göra italiensk pizza. Beställde också in en flaska rött - bland det godaste vin jag druckit - absolut ett bra val.

irlandsk vin
Missade att ta bild på pizzorna,
jag åt en Margherita och Pär en
Capriscosa. Bästa vinet under resan.


espresso
Espresso efter maten - uppiggande om inte annat...

Söndag
Lunch: Nu var det dags att testa om italienarna kunde göra pasta och inte heller nu blev vi besvikna. Lunchen intogs på eftermiddagen framför Pantheon som är ett av Roms bäst bevarade tempel.

pasta pantheon
Pär åt pasta Carbonara och jag intog pasta
Americana (tomat & bacon).


lunch pantheon
Helt klart den bästa restaurangen i fråga om
utsikt (och då menar jag faktiskt Pantheon)...


Middag: Efter den fantastiska lunchen så går nog middagen till semsterhistorien som resans kalkon. Bruschetta till förrätt (är det inte normalt vitlök på en sådan?) och en halvdan varmrätt som för min del bestod av grillad kalv i svampsås och sallad och för Pär lasagne. Vinet var det inget fel på men det var den flaskan som var minst spännande på hela resan. Efter middagen frågade kyparen om vi önskade något mer och vi beställde in varsin Irish Coffe, efter ett tag började vi fundera vart vårt kaffe tagit vägen, en halvtimme efter vi beställt kommer kyparen och beklagar men de har ingen whiskey. Jaha, vanligt kaffe då...

bruschetta
Ska inte bruschetta smaka lite vitlök i alla fall?


Måndag
Lunch: På väg mot Vatikanstaten blev det beslutsångest för min del huruvida jag skulle äta pizza eller pasta. Det blev pizza, inget fel på den men lördagens pizza var godare. Jag tror däremot att Pärs pizza smakade bättre än min.

pizza vatikan
Pär äter Capriscosa och jag äter
Quattro Formaggi...


Middag: Det blev ett perfekt avslut på den kulinariska resan med grillad kalv i vitvinssås och pommes frites, riktigt, riktigt gott! Likaså var vinet riktigt bra. Till efterrätt åt jag fruktsallad (frukt är alltid godare söderut) och Pär gav sig på den italienska glassen som är ett kapitel för sig.

kalv vitvin
Fantastiskt god kalv med
vitvinssås och en liter(!) vin...


Tyvärr, måste jag säga, hann vi inte äta mer under resan. Jag önskade att vi kunde stannat åtminstone en vecka så vi hade hunnit prova fler maträtter och restauranger.

Bloggar vidare om resan, troligtvis imorgon - måste ju berätta om sevärdheterna och kanske kan det dyka upp ett inlägg med några av de mer eller mindre smarta kommentarer som fälldes av både undertecknad och hennes resessällskap.

Godnatt på Er!

\m/

Hemma igen...

I Borlänge vid grabbens dator 14.31 - onsdag


Japp, då var man hemma igen då. Det har varit toppen! Kanonfin stad och supergod mat...


Just nu sitter jag och redigerar de 483(!) bilder vi tog... Ska hemåt Leksand ikväll och visa kort och hälsa på hos min mor och hennes man, syster1 och syster2 samt en sväng förbi min käre far också. Vill ha bilderna med oss då, så därför har jag lite småpanik här och hinner inte blogga om resan något just för tillfället men jag hoppas kunna börja lite smått till kvällen när vi återkommer till Borlänge.


Det kommer mera...


Ha en trevlig eftermiddag och kväll!


\m/


Ska tänka på Er heeeela tiden...

I Borlänge vid grabbens dator 21.53 - fredag

Nu har vi packat klart  (hoppas jag...) Så nu beger vi oss av mot nya äventyr. Imorgon kväll vid den här tiden sitter vi på någon uteservering i Italiens huvudstad och dricker vin. Ska vara 22 grader varmt och sol där när vi landar imorgon förmiddag. Om vi inte ramlar in på något Internet-café och bloggar lite någon dag så syns vi här på tisdag kväll igen.

Lovar att jag ska tänka på Er stackare som blir kvar här hemma i Sverige heeela tiden!

Ha En trevlig helg!

\m/

Maniac Nurses - den sämsta filmen någonsin?

I Borlänge vid grabbens dator 08.50 - torsdag

Igår var vi förbi hos en kompis till mig och drack en kopp kaffe på kvällen. Lämnade tillbaka en film som vi hade lånat av honom förra veckan. Det var Exponerad  (1971)en kultklassiker som det stod på DVD-utgåvan - en riktig kalkon om ni frågar mig. Vi började hur som helst tala om film igen och då nämner han att han i helgen såg vad som nog kan ha varit den sämsta och märkligaste filmen han någonsin sett och han har precis som jag sett mycket märklig film.

Det var hur som helst filmen Maniac Nurses (1990) som är en Troma-produktion. För er som nu inte är bekant med Troma-filmerna kan jag lite kort berätta att Troma är ett independent-filmbolag som gör splatterfilmer, med vansinnigt urusla rollprestationer, mycket våld och en del naket. Det är ingen människa som ser en Troma-film för att berika sitt kulturella kapital, utan här handlar det om att få skratta till några av de mest bisarra lågbudgetfilmer man kan tänka sig.

Nu råkar det vara så att både jag och min vän har den goda smaken att uppskatta den här sortens filmer - en av de bästa måste ändå vara the Toxic Avenger (1985). När vi lämnade hans residens vid Soltorg igår kväll så hade vi lånat med oss den märkliga filmen om de galna sjuksköterskorna. Väl hemma hos grabben så slängde vi oss i soffan för att se 1 timme och 13 minuter förstklassig B-film.

Filmen handlar om några sjuksköterskor som bor på  något som påminner om ett sjukhus/behandlingshem och deras omättliga hunger för våld. De springer runt i ganska lite kläder - i många av scenerna inte mer än trosor och BH - och jagar och dödar människor med k-pistar. Genom hela filmen ligger en berättarröst som förklarar och utvecklar rollkaraktärernas sinnestämmning och den nästan obefintliga handlingen. Det är inte ens normal "Troma-standard" på den här filmen - det är sämre. Men faktum är att den var så dålig så den inte gick att stänga av - vi var bara tvugna att se klart den och förundras över hur man ens kommer på tanken att göra denna film. På www.imdb.com under Maniac Nurses har någon skrivit en ganska lång kommentar om filmen men lyckas i en enda mening sammanfatta precis det man tänker när man ser den: "Even if I did the best acid in the world for three weeks straight, I never would come up with this stuff in a million years."

Så vill Ni se någon film representativ  för Troma så föreslår jag att Ni väljer någon annan titel än Maniac Nurses, till exempel då the Toxic Avenger eller Class of Nuke 'em High (1986).

I övrigt kan man ju fundera på hur avtrubbad undertecknad är när det kommer till våld och blod när jag mitt under en obduktionsscen sträcker mig efter en kanelbulle och glupskt börjar sätta i mig? Jag kom på mig själv efter en stund när sjuksköterskorna som bäst står och sliter inälvor ur ett av sina offer och frågade grabben om han insåg hur avtrubbad jag verkligen är och han svarar något i stil med: "Jo, jag undrade just hur man kan bli sugen på bullar när man ser en sådan scen..." Paradoxen med det hela är att jag en liten stund senare sitter med fötterna uppdragna i soffan och skriker för att de visat en närbild på en padda (jag har en extrem fobi för groddjur och reptiler). Jag frågade grabben när jag lugnat ner mig hur man fungerar då? Han svarar: "Det är nog något du måste fråga en psykolog..."

Slutsatsen måste bli:
Blod och inälvor = kanelbullar
Grodor och paddor = skräckupplevelse


Ha en bra dag!

\m/

Marylin Manson upprör - moralpaniken sprider sig...

I Borlänge vid grabbens dator 14.49 - onsdag

Ja, Ni kan väl hojta till den dag som inte människor blir upprörda av "sex, drugs & rock 'n roll". Nu är det Marilyn Manson som med sin nya video skakar människors världsbild genom att ha sexuellt umgänge med sin - hör och häpna - flickvän (19 år) i introt på videon. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga? Hur orkar människor få panik över lite naket när hela vårt västerländska samhälle svämmas över av det varje dag? Nu råkar det vara just Marilyn Manson som gör en musikvideo med våld och sex - samhället rasar - kan ju bara föreställa mig vad de säger i USA (dubbelmoralens högborg)...

Läste lite halvt road genom de olika åsikter som folk lämnat på Msn:s kändisnytt efter att ha sett videon. Jag har tidigare funderat över varför Marilyn Manson upprör folk, jag tror att svaret kan ligga någonstans i att människor har en tendens att bli rädda för det de inte kan förstå eller förklara. Visst har Marilyn Manson lite speciell framtoning, det kan jag hålla med om, men ändå. I USA beskylls Manson av vissa till och med för att via sina låttexter vara en av de bidragande orsakerna till skolskjutningarna i Columbine 1999. Jag suckar...
(tips: se filmen Bowling for Columbine av Michael Moore om ni inte redan gjort det).

Inte tycker jag heller att man kan rasa över att barn skulle kommer ta skada av videon - det är ju inte direkt så den kommer gå genom censuren oredigerad på MTV. De som säger att ungarna kan se den på Internet kan ju fundera på om det inte finns värre saker på Internet än just denna musikvideo - för att inte tala om TV- och data-spelen de spelar.

Ska man se något positivt i det hela så är det ju roligt när någon annan än Paris Hilton & Co får lite rubriker på nöjessidorna i kvällstidningarna...

Ska kanske lägga till att jag inte har någon speciell hållning till just Marilyn Manson varken som person eller grupp. Jag kan lyssna på musiken, men jag kommer inte direkt att rusa och köpa nya skivan. Det som fascinerar mig är mer hur snabbt rykten och avståndstagande sprids bara för att det inte är något som är vad vi brukar benämna som "normalt". Det var som när Kiss började sin karriär och det började gå rykten om att de var nazister för att s:en i bandnamnet påminde om de som förknippades med nazitysklands SS. Men snälla någon! Gene Simmons är ju för guds skull av judisk härkomst...

För övrigt tycker jag att både videon och låten var helt okej - förväntar mig dock inte att få se den i sin fulla version på någon av musik-TV-kanalerna direkt.

Rocka vidare!

\m/

För exakt två månader sedan...

I Borlänge vid grabbens dator 03.51 - natten mot onsdag

För exakt två månader sedan - för att vara alldeles exakt så var det två månader sedan klockan 03.08 - publicerade jag ett inlägg betitlat Nervositet, fika med syster och rådamp. Jag skrev om hur jag varit och fikat med syster1 och syster2 och så skrev jag om hur nervös jag var inför något som komma skulle. Ni som följt bloggen vet att jag dagen efter var och fikade med grabben för första gången och att det var därför nerverna låg utanpå. Det gick ju relativt bra och jag överlevde, sitter ju vid grabbens dator nu och filosoferar här i bloggen, medan han ligger och drömmer i sina hemska djurgårdslakan.

Det har varit två långa månader - och det menar jag verkligen på ett positivt vis! Det känns som om jag känt honom mycket längre. Det har gått ganska fort och jag har inte sovit hemma en enda natt sen i slutet av mars, men jag klagar inte. Begriper fortfarande inte hur jag kunde hitta (nja, det var väl egentligen han som hittade mig) en sådan grabb på SprayDate? Han är både rolig, intelligent och fin (tål att tittas på med andra ord)...

Och på lördag åker vi till Rom! Skulle inte kunna se fram emot det mer än vad jag gör. Så då kan Ni ju tänka på oss när vi sitter på någon uteservering och dricker någon form av dryck (kaffet ska tydligen kosta 40 kronor koppen!!!). Har en känsla av att det kommer bli en olidlig koffeinabstinens eller så kommer det bli vansinnigt dyrt att tillbringa tre dygn i staden.

Nu ska jag nog gå och lägga mig jag också - är dock inte det minsta trött. Tänkte börja fundera på vad jag ska packa med mig. Risken är ganska stor att det blir en lång lista (jag har ju lite pinaler så att säga). Men jag tänkte att grabben inte behöver så mycket saker med sig så om det skulle krisa kan jag ju packa i hans väska också!
...Hmm, det kanske är bäst att förvarna honom lite? Ähh, killen är inte dum - det måste han redan ha begripit... eller?

Godnatt på Er!

\m/

Fetisch för motivstrumpor...

I Borlänge vid grabbens dator 14.01 - måndag


Som jag skrivit tidigare vid något tillfälle så tycker jag att motivstrumpor är underskattade. Man blir ju hur glad som helst av att sätta på sig ett par töntiga strumpor med till exempel rosa elefanter på. Sedan är det ju ganska kul när något oplanerat händer och man lär ta av sig skorna på någon offentlig plats och där står man med två giraffer på fötterna! Så i lördags när syster, grabben och jag besökte Rättviks marknad var det ju tvunget att inhandlas ett gäng glädjespridare. Utbudet var inte så jättebra (inte så roliga motiv med andra ord) men priset var inte alls fel - 12 par strumpor för 100 kronor.


strumpfetisch1
Dessa strumpor var de jag valde... Saknas på
bilden gör ett par svart och vitrandiga som jag
har på mig nu. Sen var det ju så att grabben
också fick välja ett par strumpor till mig...


strumpfetisch2
...och om jag har en fetisch för motivstrumpor
så börjar jag misstänka att han har någon fetisch
för prickiga klädesplagg. Hmmm....

Det går lite segt för mig idag, det blir ingenting gjort. Jaja, jag ska se om jag kan gå och hitta på någonting att engagera mitt lata jag i...

Ha det så bra så länge!

\m/

Jag tar mig friheter...

I Borlänge vid grabbens dator 12.52 - måndag


Ja, undrar vad grabben säger nu egentligen? Nu har jag gått ner på riktigt små detaljer vad gäller mina förändringar av hans lägenhet. Tidigare har det varit gardiner, sängbord och dukar. Nu var det hans ytterdörr som fick sig en snabb omstyling. Jag vet inte om resultatet blev så värst mycket bättre, men det ser i alla fall lite mer städat ut om jag får säga det själv. Hade givetvis gjort lappen på datorn om det varit så att grabben hade haft en skrivare...

Ingen reklam tack1
Före


Ingen reklam tack2
Efter


I och för sig är jag för reklam, och saknar att läsa reklamen som brukar komma (speciellt på helgerna), när jag är här hos grabben. Men han har faktiskt en poäng i att det blir väldigt mycket papper att lämna i tidningsåtervinningen - det brukade bli berg när jag bodde själv i min gamla lägenhet... Men trots detta buskap på dörren så ligger det något skräp på dörrmattan varje morgon. Det sägs att det ska föreställa en tidning men jag är tveksam... Kanske borde sätta upp en lapp till? Nej, det lär väl inte bli något av med det. Det är ju ändå den där så kallade tidningen som betalar hyran för hans lägenhet som jag numera halvt om halvt ockuperat.

Nu ska jag gå och micra kaffet som återigen kallnat i koppen och fundera ut om det kanske är något mer som behöver stylas om här...

Ha det gott!

\m/

Déjà Vu - med Denzel...

I Borlänge vid grabbens dator 01.42 - natten mot måndag

Såg för någon timme sedan filmen Déjà Vu med bland andra Denzel Washington. Den var riktigt bra och rekommenderas härmed till Er kära bloggläsare. Den handlar om möjligheten att gå tillbaka i tiden och förändra något som redan skett.

När jag och grabben tog en paus i filmen började vi diskutera vad det är som gör att man blir så fascinerad av just denna möjlighet(?). Hur som helst ska jag inte fördjupa mig något mer i det just nu... Men en sak som då slog mig är att förvånansvärt många av de filmer som jag anser är de bästa jag sett handlar om just detta. Bland de filmer som jag listade som bra filmer som bör ses härom veckan så har The Butterfly Effect, Donnie Darko, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, the Jacket och Vanilla Sky alla någon anknytning till det här med att resa eller stanna i tiden och/eller förändra ödet. Likaså finns de här frågeställningarna representerade i några andra filmer som jag också varmt kan rekommendera - the Matrix, Minority Report och Kontakt.


Nu är det dags att krypa till kojs, men imorgon ska jag försöka tåta ihop ett något mindre flummigt inlägg.

Godnatt på Er!

\m/


Firande av sista april...

I Borlänge vid grabbens dator 13.27 - torsdag

I måndags var det som bekant valborgsmässoafton och det ska ju givetvis firas. Jag och grabben hamnade till slut hemma hos en väninna till mig i Insjön där vi käkade lite och var och såg på majbrasa. När vi kom tillbaka till henne fick jag för mig att jag skulle hoppa studsmatta(!) vilket jag inte gjort på minst tio år. Ja, det roade i alla fall några av de andra gästerna som trodde jag var bra alkoholpåverkad (vilket jag faktiskt inte var).

hoppar   jag p? alla4

        



Senare på kvällen så blev det även lite karaoke. Jag sjunger inte bra och definitivt inte offentligt, men lyckades givetvis vika mig för grupptrycket och kraxade med till Carolas Främling... (Jag som verkligen inte tål Carola!). Fruktansvärt pinsamt så här i efterhand!


   
Ingen sångfågel direkt...


Annars har det inte hänt så mycket de senaste dagarna. Var på bio i Falun i tisdags (söndags) och såg Nina Frisk av Maria Blom (Masjävlar). Den var faktiskt riktigt bra för att vara svensk film, som normalt inte hör till favoriterna.

Imorgon följer syster med från Leksand efter jag jobbat. Ska med hem till grabben och hälsa på Ernst & Elvis, hon har ju inte träffat dem sedan bröllopet. Kanske blir hon kvar över natten och följer med oss på Rättviks marknad som är inplanerad på lördag förmiddag.

Har förresten varit och hämtat ut passet nu. Det är bara nio dagar kvar till vi är i Rom! Ska bli riktigt roligt - var så länge sedan jag var utomlands nu...

Ha en bra dag i solen!

\m/

RSS 2.0