Omständigt värre för att få lite kärlek...

I Borlänge vid grabbens dator 20.57 - måndag

Igår var en ganska slö dag - behövde hämta igen sig lite efter fredag och lördagens bravader. På kvällningen kom grabbens kompis med flickvän över och drack lite kaffe och vi slängde i en film som vi hade liggande hemma från mitt jobb. Något att slötitta på bara. Ja, det var då helt klart en lätt underlig film vi såg.

Filmen går under genrerna drama/dokumentär enligt omslaget och är en fransk film av Luc Jacquet. En del av Er kära bloggläsare har kanske sett den... Denna film utspelar sig på Sydpolen och huvudrollsinnehavarna är kejsarpingviner. Filmen jag talar om är den uppmärksammade Pingvinresan (2005).

Till att börja med måste man fråga sig hur filmskaparna kom på idén att göra en film om faktiska pingviner på en iskall kontinent? Hur tänkte de - och vad tänkte investerarna när de presenterade idén?

Filmen handlar hur som helst om kejsarpingvinen som en gång om året går tjugo mil bort från havet för att söka en partner och para sig. Mitt på en öde snötäckt slätt stannar de - bekantar sig med varandra och reproducerar sig. Sedan väntar de bara rakt upp och ner i någon månad (tydligen) på att honan ska få fram ägget som hon sedan överlämnar till hannen som får ruva på det medan honan går tillbaka de tjugo milen till havet för att äta upp sig. Hanarna kurar ihop sig i någon form av ormgrop och väntar tålmodigt till honan återkommer strax efter att pingvinungen tittat ut ur sitt äggskal. Sedan vaggar hannen iväg för att äta medan honan tar hand om ungen tills dess att hon blir så hungrig att hon är tvungen att åter söka sig till vattnet. Hannen kommer tillbaka när han är mätt och när ungen är klar att gå själv så knatar familjen tillbaka till havet för och tillbringar en tid för att äta upp sig och bada för att sedan göra om samma sak igen tre månader senare...

Men snälla någon! Hur komplicerat kan man göra det för sig? Själv skulle man ju lackat ur innan man börjat... Har ni förresten sett hur taskigt pingviner går? Skulle jag gå sådär skulle jag inte ens orka gå till bilen...

Intressant film var det hur som helst. Kan rekommenderas till de som inte har något bättre att lägga sin tid på än att förundras över de där frackklädda figurerna som verkar ha jordens största tålamod och uthållighet.

God kväll på Er!

\m/

Kommentarer
Postat av: lillesyster

Men snälla syster..Du går som en pingvin!!Helt otroligt att du inte märkt de själv;)

2007-04-24 @ 08:29:03
Postat av: Lelle

Lillesyster: Haha, nu var du väl snäll och go! Passa dig noga så jag inte skvallrar för jultomten hur elak du är mot din syster;)

2007-04-24 @ 13:08:45
URL: http://addi83.blogg.se
Postat av: Pär

Fast vi vet väl båda två vem pingvinerna liknar allra mest? =)

2007-04-24 @ 15:27:37
URL: http://lps.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0